Originea ontologică a dihoniei useriste ieşene: un certălău cu strigături la ceas de seară

miercuri, 27 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Originea ontologică a dihoniei useriste ieşene: un certălău cu strigături la ceas de seară

Pentru că tot auzim că se cam frăsuie lumea prin politichia ieşeană tot vrând să afle care să fie originea crizei ăsteia de leadership ce se manifestă plenar de vreun an-doi încoace în filiala locală a USR, am zic că musai trebuie trecute în revistă oareşte momente ce au avut loc în culise, şi pe care la vremea lor mai nimeni ori nu a dat importanţa cuvenită, ori nu a ştiut absolut nimic, căci totul a fost cu batista pe ţambal.

Unu la mână: acuma câteva luni bune, când dipotatul Philiphe de Kiyv, şef la filiala pe muniţip, a făcut un grup de uaţap pentru comunicarea cu presa, ei bine, atuncea puţină lume a observat că, de-un par egzamplu, pe acel grup nu a fost invitată, aşa cum ar fi fost normal, şi dipotata Cozet, care stă aşadar şi azi pe margine acolo. Doi la mână: nu mai departe de acuma vreo două săptămâni, şi asta cică puţină lume ştie, ar fi avut loc un mare certălău între madam Cozet şi, ca să vezi, creaţia ei politică, şeful de filială judeţeană pus de ea, Teleleu Tanasă pe numele lui. Teleleu teleleu omul, dar cică tot mai are control asupra a ceva voturi prin judeţ, pe care este bătaia mare. Aşadar, cam în situaţiunea asta e filiala ieşeană a USR acuma: nici hăis, nici cea. Poate doar în sus, de-acuma…
 
 
PS: Una faină şi gata cu ei: alaltăieri, la numai câteva ore de la anunţul făcut de Bodea că va candida, ce credeţi că a postat pe Facebook cealaltă candidată anunţată la Primărie, madam Coset? Cum va face ea la Iaşi, când va fi premăriţă, exact ca amicul şi colegul Fritz, la Timişoara. Fie primit! 
 

Metoda autobuzul 2.0

 
Staţi puţin şi nu mânaţi, dragi telespectatori, că ar mai fi un aspect care a băgat fitilul sub mobilă la sediul userist şi a dinamitat relaţia complicată dintre Cozet şi Teleleu Tanasă şi nu numai el. Cică după acel certălău de pomină de care v-am spus mai sus, Cozet, ajutată de ceva credincioşi, ar fi reuşit să schimbe reglementările filialei aşa încât metoda autobuzul, la care Teleleu era expert, nu va mai putea fi folosită , aşa cum a fost în trecut pentru alţii. O fi bine, o fi rău? Nu ştim, dar scandal sigur este.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii