Pandele a mințit: Direcția de Asistență Socială Voluntari a făcut anchetă socială la unul din azilele groazei. Direcția e în subordinea primarului, care știa de centre

luni, 10 iulie 2023, 11:11
2 MIN
 Pandele a mințit: Direcția de Asistență Socială Voluntari a făcut anchetă socială la unul din azilele groazei. Direcția e în subordinea primarului, care știa de centre

Dovada că Pandele minte: anchete sociale. După izbucnirea scandalului referitor la centrele pentru bătrâni din Voluntari în care rezidenții au fost abuzați îngrozitor, primarul Florentin Pandele a susținut că habar nu avea de existența acelor centre.

Mai mult, Pandele a spus că Direcția de Asistență Socială din subordinea sa nu avea atribuții în a verifica azilele.

Dovada că Pandele minte: anchete sociale

Un document din instanță, însă, arată că Florentin Pandele minte cu un tupeu rar.

„Nu aveam nicio cunoștință. Dacă aș fi știut, cu siguranță aș fi întreprins ceva. Nu avem atribuții în acest sens nici eu și nici celelalte departamente care sunt în subordinea primarului, dar cu siguranță aș fi anunțat instituțiile statului abilitate în acest sens”, a susținut Pandele, la Europa FM.

Dar într-o hotărâre a Judecătoriei Buftea din septembrie 2022 se scrie, negru pe alb, că „la dosar, a fost depus raportul de anchetă socială efectuat de Direcția de Asistență Socială Voluntari”.

Unde a fost efectuată acea anchetă socială? Ne spune tot instanța (Judecătoria Buftea): la „căminul de bătrâni Casa Bunicii Anastasia, situat în Orașul Voluntari, (…) potrivit verificărilor Direcției de Asistență Socială Voluntari”.

Casa Bunicii Anastasia este unul din cele trei centre la care au avut loc descinderi ale DIICOT în cazul tratamentelor inumane aplicate bătrânilor.

Tutela de la Casa Bunicii Anastasia

Cum a ajuns Direcția de Asistență Socială Voluntari la Casa Bunicii Anastasia? Era vorba de lămurirea unui caz de tutelă în cazul unui bătrân. Potrivit Buletin de București, unii dintre bătrânii cu afecțiuni psihice erau abuzați inclusiv prin aceea că li se prelua tutela de către administratorii centrelor pentru a li lua, ulterior, bunurile, inclusiv apartamente: „procurorii au descoperit că parte dintre persoane nici nu știau sub tutela cui se află.

Mai mult, într-un caz, managerul unui azil de bătrâni vizează, din nou, obținerea de sume de bani necuvenite din valorificarea unor bunuri imobile .”.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii