Parc de joacă din rond 28, lăsat de izbelişte

vineri, 02 august 2019, 20:44
2 MIN
 Parc de joacă din rond 28, lăsat de izbelişte

Locuiesc în municipiul Iaşi, pe Aleea Muşatini nr. 8, bloc A20, şi între blocul meu şi blocurile H17 şi M9 există un teren de joacă total neîngrijit. Ultima toaletare a fost făcută, cred, prin luna august sau septembrie anul trecut. Odată cu venirea primăverii şi cu ploile care au fost, iarba şi buruienile au crescut în voie printre aparatele de joacă. 

De fiecare dată, copiii şi părinţii sau bunicii au aşteptat să se usuce pământul, deoarece terenul nu este prunduit şi nici nu este placat cu dale, aşa cum sunt celelalte terenuri de joacă. Acum iarba şi buruienile au început să se usuce, ceea ce face ca locul de joacă să arate dezolant. Mai mult, pe două laturi este împrejmuit de gazon care a crescut şi, nefiind întreţinut, s-a uscat şi el. Cine din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi se ocupă cu terenurile de joacă şi au uitat de acesta? Propun domnului primar Chirica să-şi ia proprii copii şi să se joace pe acest teren. Să vadă opera serviciului subordonat primăriei şi să observe halul în care se află terenul despre care fac referire.

Fiind pensionar, mă plimb prin oraş şi am observat să sunt garduri vii lângă trotuare netoaletate. Cine trebuie să facă acest lucru? Asociaţiile de proprietari sau serviciul specializat cu asemenea lucrări din cadrul primăriei? Dacă revine în sarcina Asociaţiilor de locatari, atunci să fie amendate acestea, iar dacă nu, sş fie tras de urechi serviciul primăriei.

Propun amenajarea unui parc mic între blocurile M11 şi M10, tot pe Aleea Muşatini. Aici, terenul are copaci mari, care cresc între buruieni. terenul este suficient de mare şi cred că este al primăriei. Aici, pentru bătrânii blocurilor din zonă, s-ar putea amenaja un părculeţ cu bănci, cu alei prunduitesau chiar betonate. Chiar la stradă, lângă trotuar, gardul viu acum a crescut ca un lăstăriş la marginea pădurii. Cine trebuie să-l toaleteze? Invit organele în drept să viziteze acest spaţiu şi să hotărască spre satisfacţia locatarilor din blocurile ce-l înconjoară.

(Prof. Corneliu Văleanu, IAŞI)

Comentarii