Parcuri industriale noi în judeţ: lângă Aeroport şi la Paşcani?

Propunerile de înfiinţare a încă două parcuri industriale în judeţ aparţin PNL Iaşi, fiind făcute înaintea şedinţei lunare a CJ.

marți, 21 august 2018, 01:50
1 MIN
 Parcuri industriale noi în judeţ: lângă Aeroport şi la Paşcani?

Cu o săptămână înainte de şedinţa lunară a consilierilor judeţeni, liberalii au depus două proiecte de înfiinţare a noi parcuri industriale. Unul ar urma să fie amplasat în apropierea municipiului Iaşi, ideal în apropierea Aeroportului, iar celălalt, în zona Paşcani, important pol industrial al judeţului, care se află la confluenţa dintre viitorul drum expres Ploieşti – Suceava şi autostrada Iaşi – Târgu Mureş. „Iaşul este codaş la acest capitol. Sunt judeţe care au cinci, chiar nouă parcuri industriale“, a argumentat Romeo Vatră, liderul consilierilor liberali din CJ. 

El a amintit că, în Iaşi, sunt doar două parcuri, unul la Leţcani şi unul la Miroslava. Primul, cel de la Leţcani, este unul mic, având o suprafaţă de doar 18 hectare. „Nu poate fi extins“, a subliniat el. De altfel, perimetrul acestuia a fost restrâns cu aproximativ două hectare anul trecut, în perspectiva construirii autostrăzii A8 în apropiere.

„Domnul Maricel Popa să nu mai caute ţapi ispăşitori în altă parte decât în curtea CJ“, a spus Vatră, făcând aluzie atât la managementul neperformant al Centrului Transagropolis, dar şi la acuzele de săptămâna trecută ale şefului CJ la către conducerea parcului, care ar fi întârziat aprobarea regulamentului şi, implicit, încheierea unor contracte cu investitori turci. La rândul lui, Romeo Vatră a atras atenţia că CJ nu reuşeşte să găsească un evaluator al proiectului tehnic al Industrial Park. 

 

 

Comentarii