De Business

Punem punctul pe știi

Patronii Egros afacere de multe milioane de euro cu 152 de apartamente la malul mării

joi, 17 august 2023, 08:14
1 MIN
 Patronii Egros afacere de multe milioane de euro cu 152 de apartamente la malul mării

Milionarii ieşeni Bogdan Mihai Gheorghiu, Cristian Delcea şi fiica acestuia din urmă, Caterina, au achiziţionat la sfârşitul lunii martie 152 de apartamente de la societatea Nordis Management SRL Bucureşti, scrie reporteris.ro. Achiziţia din controversatul proiect imobiliar s-a făcut în clădirea numărul 2, parte a unui complex de la malul Mării Negre. 

Tranzacţia s-a realizat prin intermediul firmei Multiactive Finance, companie înfiinţată de către George Acasandrei în anul 2016, dar la începutul acestui an în acţionariatul societăţii a intrat Egros Trade SRL cu 95%. Egros Trade SRL este deţinut de către Ghesto Invest (50%), Caterina (45%) şi tatăl său, Cristian Delcea (5%). Ghesto Invest aparţine omului de afaceri Bogdan Gheorghiu.

Potrivit datelor financiare aferente anului 2022, Multiactive Finance a avut o cifră de afaceri de doar 140.000 de lei, un profit de 21.000 de lei şi niciun angajat. Firma este înregistrată într-un apartament din cartierul Frumoasa. Site-urile de profil arată că, în acest moment, cel mai ieftin apartament de la Nordis costă 60.000 de euro. La acest preţ, afacerea s-ar fi ridicat la circa nouă milioane de euro, dar trebuie ţinut seama că în momentul în care se fac achiziţii de acest volum este foarte probabil ca preţurile să fie negociate la un nivel ceva mai redus.

Documentele care au stat în spatele achiziţiei au fost parafate la notarul Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte. Actele arată că s-au instituit ipoteci în valoare de 6 milioane de euro în favoarea OTP Bank, arată sursa citată mai sus. Proiectul Nordis este o afacere a lui Răzvan Ciorbă, soţul deputatei PSD, Laura Vicol.

Comentarii