Patru șoferi, scoși cu forța de pe șosele: doi erau beți, unul avea permis suspendat, iar altul a refuzat să dea probe biologice

luni, 27 februarie 2023, 15:10
3 MIN
 Patru șoferi, scoși cu forța de pe șosele: doi erau beți, unul avea permis suspendat, iar altul a refuzat să dea probe biologice

Polițiștii ieșeni au prins în trafic mai mulți șoferi care au încălcat regulile de circulație.

La data de 27 februarie 2023, în jurul orei 02:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au oprit pentru control un auto care circula pe raza mun. Iași.
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din județul Botoșani.
În urma verificărilor efectuate în baza de date, a rezultat faptul că șoferul ar avea dreptul de a conduce auto suspendat până la data de 18.05.2023.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar cercetările continuă.
De asemenea, conducătorul auto a fost sancționat contravențional,  conform OUG nr. 195/2002 cu amendă în cuantum de 870 lei, întrucât nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege, iar valabilitatea ITP a autoturismului era expirată.

La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii Poliției Orașului Hîrlău au identificat un bărbat din mun. Iași, care ar fi condus un auto pe raza comunei Scobinți, fiind sub influența alcoolului.
În urma testării sale alcoolscopice a  rezultat o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă

La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 07.30, polițiștii Biroului Rutier Iași au identificat un bărbat din comuna Țibana, care ar fi condus un auto pe raza mun. Iași, fiind sub influența alcoolului.
În urma testării sale alcoolscopice a  rezultat o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.

La data de 25 februarie a.c., polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Ruginoasa au depistat în trafic, pe raza comunei Al. I. Cuza un bărbat din jud. Vaslui, care conducea un auto, având în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, iar cercetările continuă.

Comentarii