Pleci la munte în Bucovina de Revelion? Ce rute altenative recomandă poliţiştii

miercuri, 29 decembrie 2021, 15:19
2 MIN
 Pleci la munte în Bucovina de Revelion? Ce rute altenative recomandă poliţiştii

Poliţia Suceava recomandă turiştilor să folosească rute alternative spre staţiunile montane din judeţ, în condiţiile în care pe DN 17 sunt valori crescute de trafic, iar circulaţia se face în condiţii de iarnă.

Potrivit IPJ Suceava, rutele alternative de tranzit din judeţ recomandate sunt DN 17A Sadova – Palma – Suceviţa – Marginea – Rădăuţi către Siret sau către Suceava şi DN 17B Vatra Dornei – Broşteni – Poiana Largului – judeţul Neamţ.

"Utilizarea rutelor alternative de tranzit se recomandă pentru fluidizarea şi decongestionarea traficului rutier pe DN17, pentru evitarea supraaglomerării şi a blocajelor în trafic, dar şi pentru reducerea timpului de deplasare a şoferilor aflaţi în tranzit", precizează IPJ Suceava.

Totodată, pentru asigurarea fluidităţii traficului rutier, dar şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, peste o sută de poliţişti rutieri şi de ordine publică acţionează zilnic în teren, în această perioadă, pe drumurile europene, naţionale şi judeţene.

"Pe unele segmente de drum circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, astfel încât recomandăm şoferilor prudenţă şi adoptarea unei maniere preventive în conducerea vehiculelor. Nu uitaţi de echiparea regulamentară a vehiculelor atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Legislaţia în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile", atenţionează IPJ Suceava.

De asemenea, poliţiştii menţionează că, în aceste condiţii, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

"În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere cauzate de precipitaţii sau valorile sporite de trafic, adoptaţi o manieră civilizată, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşiri de coloane de autovehicule", recomandă IPJ Suceava. AGERPRES

Comentarii