Polițistul Chesnoiu, ministrul PSD al Agriculturii, a plasat un tablagiu în CA-ul Casei de Comerț Unirea

miercuri, 06 aprilie 2022, 15:47
1 MIN
 Polițistul Chesnoiu, ministrul PSD al Agriculturii, a plasat un tablagiu în CA-ul Casei de Comerț Unirea

Polițistul Chesnoiu, ministrul PSD al Agriculturii, a plasat un tablagiu în CA-ul Casei de Comerț Unirea. În 2022, în consiliul de administrație al acestei companii, ministerul Agriculturii l-a nominalizat pe Cristian Simion. Potrivit CV-ului acestuia, între 1992 și 2002, el a fost agent de poliție – subofițer înainte de demilitarizare sau, potrivit denumirii populare, „tablagiu” – la București, cu rolul de a „preveni și combate” faptele antisociale. În 2001, după șapte ani de facultate, el a obținut o diplomă de la ASE, iar în 2002 a fost promovat ofițer.

Însă, în 2018, fostul polițist a ajuns angajat al Agenției de Finanțare a Investițiilor în Agricultură (AFIR), agenție condusă la acel moment chiar de actualul ministru, Adrian Chesnoiu, și el fost polițist.

Cristian Simion are pensie specială, de la ministerul de Interne, de circa 8.500 de lei pe lună – deși, din datele din CV, reiese că ar avea doar circa 51 de ani.

El are trei case și două mașini, dintre care un Land Rover. Cristian Simion are datorii la bănci de circa 113.000 de euro, însă nu are nici un cont în bancă, atât el, cât și soția sa.

Salariul de la AFIR este mai mic decât pensia specială, de circa 6.800 de lei pe lună.

Actualul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu a studiat la Academia de Poliție, pe care a absolvit-o în 2005. El a lucrat în ministerul de Interne până în 2011, după care s-a transferat la o companie privată, unde era director.

În 2017, regimul Dragnea l-a plasat la conducerea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, unde era director general, deși studiile sale nu justificau o astfel de poziție. Chesnoiu a condus agenția până în mai 2020, după care a fost administrator public al orașului Caracal, viceprimar al acestei localități și apoi deputat.

Citeşte mai mult pe defapt.ro

 

Comentarii