Premieră la Ateneu: va juca teatru o trupă de nevăzători

joi, 02 mai 2019, 20:00
1 MIN
 Premieră la Ateneu: va juca teatru o trupă de nevăzători

Trupa de nevăzători „Inocent Theatre“ va urca sâmbăta aceasta pe scena Ateneului Naţional din Iaşi, publicul ieşean având ocazia să urmărească piesa „Steaua fără nume“. Comedia romantică va fi jucată pe scena Sălii mari de spectacole „Radu Beligan“ de la ora 19, artiştii urmând să prezinte povestea lui Marin Miroiu, un profesor de matematici şi cosmografie dintr-un orăşel de provincie care descoperă o stea.

Acesta comandă de la Bucureşti o carte foarte veche, un atlas ceresc care îi poate asigura că el este cel care a descoperit steaua, şi nimeni altul înaintea sa. Acesta aşteaptă volumul la gară, însă în aceeaşi seară ajunge în acea staţie şi o necunoscută fără bilet. Profesorul se oferă să o ajute, iar acesta este momentul care porneşte o poveste de dragoste între cei doi. Trupa de teatru „Inocent Theatre“ a luat fiinţă în septembrie 2015, la iniţiativa vicepreşedintelui Asociaţiei Nevăzătorilor – Filiala Judeţeană Bacău, Cristi Măric.

Membrii trupei sunt nevăzători sau cu grave deficienţe de vedere, însă încearcă mereu ca publicul să nu îşi dea seama de aceste deficienţe. „Luminile scenei strălucesc la fel pentru toţi actorii, chiar dacă noi nu le vedem. Suntem la fel ca ceilalţi oameni care învaţă rolurile vieţii, rolurile personajelor. În plus, însă, există mândria de a putea urca pe scenele marilor teatre“, explică explică Laura Damian, actriţă în cadrul „Inocent Theatre“. Din trupă mai fac parte Simona Gavril, Vasile Damian, Iulian Cioinag, Elena Dumitru şi Cristi Maric, iar regizorul care pune în scenă întreaga piesă este Bogdan Matei, actor la Teatrul Municipal din Bacău. 

Comentarii