Prima pacientă cu cetățenie străină, tratată de Covid la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași

marți, 26 octombrie 2021, 14:08
1 MIN
 Prima pacientă cu cetățenie străină, tratată de Covid la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași

Medicii de la  Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Elena Doamna" au salvat viața unei paciente de 41 de ani, de cetățenie algeriană, infectată cu Covid 19.

Femeia, care abia născuse la spitalul din Onești, a fost transferată în stare gravă la Iași, după ce a fost diagnosticată ca fiind infectată cu virusul Sars Cov 2.

”Medicii de la Spitalul din Onești au decis, după evaluarea situației pacientei, că se impune transferul la maternitatea noastră, suport Covid, pentru a beneficia de tratamentul de specialitate. Lehuza avea o afectare pulmonară importantă, era intubată, dar, din fericire, după 16 zile de medicație și îngrijire, putem spune că este în afara oricărui pericol și că, în curând, va merge acasă, la pruncul mult dorit.

A fost prima pacientă de cetățenie străină, cu Covid 19, care a ajuns în unitatea noastră. Asta ne demonstrează că nu doar noi putem beneficia de suportul spitalelor din străinătate în problematica Covid 19. Și noi, la Iași, putem oferi servicii medicale de calitate, putem da dovadă de empatie și dedicare față de cei în suferință care provin din alte țări.

Suntem aici pentru a ajuta mamele, indferent de cetățenie, religie, o dovada clară a unei solidarități menite să ne determine să luptăm cu și mai mut aplomb împotriva acestui virus nemilos”, a declarat dr. Gabriel Martinescu, managerul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Elena Doamna" .

 

Comentarii