Primăria a mai primit patru hectare de la răposatul Fortus

marți, 23 noiembrie 2021, 02:50
1 MIN
 Primăria a mai primit patru hectare de la răposatul Fortus

Primăria a preluat încă aproape 4 hectare de la Fortus în contul datoriilor pe care fostul combinat le-a adunat la bugetul local. 

Terenurile se află aproape de localitatea Horpaz şi nu sunt vecine cu celelalte peste 23 hectare pe care Primăria le-a obţinut de la Fortus, în 2017, tot printr-o procedură de dare în plată.

„Valoarea de evaluare a bunurilor care fac parte din inventarul Fortus stabilită prin raportul de evaluare întocmit în luna iulie 2017 este diminuată cu 25%, ceea ce pentru UAT Municipiul Iaşi înseamnă o economie de 2,3 milioane lei”, se arată în proiectul de hotărâre.

Astfel, cele aproape 4 ha sunt preluate de Primărie în contul unei datorii totale de circa 7 milioane lei a fostului combinat intrat în faliment.

Terenurile sunt în zona de sud a proprietăţilor Fortus, în dreptul Lacului Ezăreni, spre localitatea Horpaz, la circa 1 km de celelalte suprafeţe pe care municipalitatea le-a obţinut acum patru ani. Dacă pe terenul de 23 ha există o intenţie de a amenaja, printre altele, un parc tehnologic şi industrial, pe celelalte suprafeţe încă nu s-a luat o decizie din această perspectivă.

Comentarii