Primăria cedează 8 ha către Compania Naţională de Investiţii sperând că va primi o sală polivalentă

sâmbătă, 19 august 2023, 01:50
2 MIN
 Primăria cedează 8 ha către Compania Naţională de Investiţii sperând că va primi o sală polivalentă

Primăria va preda către Compania Naţională de Investiţii (CNI) un teren în suprafaţă de aproape 8 hectare în Moara de Vânt. Scopul este ca CNI să preia proiectul de construire a Sălii Polivalente, o investiţie de circa 100 milioane euro (inclusiv TVA). 

Primăria insistă de câţiva ani la Bucureşti ca guvernul să-şi asume proiectul, primele demersuri fiind făcute în 2021, când valoarea estimată a investiţiei era la jumătate faţă de cea din prezent. În ultimul an, municipalitatea a obţinut toate avizele pentru urnirea proiectului, astfel că CNI poate lansa licitaţia de execuţie imediat ce sunt finalizate procedurile birocratice privind transferul terenului şi preluarea documentaţiilor tehnice.

În 2022, Primăria a lansat pe repede-înainte o licitaţie pentru construirea Sălii Polivalente, dar a anulat-o la scurt timp pentru revizuirea proiectului tehnic, în contextul creşterii preţului la materiale de construcţii. Conform documentaţiilor tehnice, Sala Polivalentă „Regina Maria” a fost proiectată cu un număr de peste 10.000 de locuri.

Arhitectural, obiectivul de investiţii imită coroana Reginei Maria, ceea ce a atras şi critici din partea specialiştilor în arhitectură şi urbanism. Dacă guvernul va asigura fondurile necesare, Sala Polivalentă ar urma să fie construită în zona Moara de Vânt, în apropiere de amplasamentul Spitalului Regional de Urgenţă.

La nivel de costuri, Primăria şi-a asumat cheltuielile privind racordurile la utilităţi (electricitate, apă, canalizare etc.). „Sala va avea multiple facilităţi de servire pentru public, spaţii comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc., precum şi sisteme moderne de comunicare, multimedia şi sonorizare”, arată municipalitatea într-o informare.

Comentarii