Primăria trimite poliţiştii locali în sălile cu jocuri de noroc

miercuri, 22 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 Primăria trimite poliţiştii locali în sălile cu jocuri de noroc

Primăria a demarat o acţiune de verificare a modului în care sunt organizate şi exploatate sălile de jocuri de noroc de pe raza oraşului. Controalele vor fi făcute de către poliţiştii locali şi au fost iniţiate în urma unor sesizări primite de municipalitate cu privire la diverse nereguli, în special în ceea ce priveşte respectarea cadrului legal de funcţionare de operatorii privaţi. 

În acelaşi timp, alte reclamaţii privesc tulburarea ordinii şi liniştii publice în zonele respective de către cei care frecventează astfel de săli. „În aceeaşi ordine de idei, poliţiştii locali vor verifica dacă unii operatori au modificat structural spaţiile unde îşi desfăşoară activitatea fără a avea aprobările legale în acest sens, precum şi modul în care aceşti operatori organizează campanii de reclamă şi publicitate pe domeniul public”, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

Printre altele, poliţiştii vor verifica: respectarea legalităţii în privinţa racordării sălilor de jocuri de noroc la utilităţile publice (gaz, apă, energie electrică, canalizare, salubritate), stabilirea modului în care societăţile în cauză realizează publicitatea activităţilor specifice şi respectarea condiţiilor legale privind comercializarea unor produse în interiorul sălilor de jocuri de noroc. În ceea ce priveşte amenajarea unor astfel de săli, Primăria a subliniat că astfel de spaţii nu pot fi în incinta unui aşezământ de învăţământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, aşezăminte de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase şi altele asemenea, sau în perimetrul delimitat destinat acestora.

De asemenea, se interzice desfăşurarea de jocuri de noroc în spaţii a căror amplasare ar conduce la obstrucţionarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locaţii de interes (intrări în imobile, pasaje pietonale, staţii ale mijloacelor de transport în comun etc.). „În mod excepţional se admite organizarea de jocuri de noroc în cinematografe, săli de spectacole, săli de sport, case de cultură şi altele de acest fel, cu condiţia să fie asigurate cumulativ următoarele condiţii: acces separat pentru jucători, să nu fie deranjate în vreun fel celelalte activităţi, să poată fi restricţionat accesul minorilor”, a mai spus Buraga. 

Comentarii