Primele acuzații la adresa Metaversului: Un psihoterapeut se plânge deja de hărțuire sexuală

vineri, 04 februarie 2022, 21:27
2 MIN
 Primele acuzații la adresa Metaversului: Un psihoterapeut se plânge deja de hărțuire sexuală

Nina Jane Patel, un psihoterapeut din Marea Britanie, a vorbit în presa din Marea Britanie despre „coșmarul ei suprarealist” după ce a fost „violată în serie” în realitate virtuală creată de compania Meta (Facebook).

Ea a relatat că s-a simțit ca și când totul s-ar fi întâmplat în viața reală, în urma progreselor tehnologice ale simulării care proiectează utilizatorul în lumea virtuală. Psihoterapeutul care efectuează cercetări asupra metaversului, susține că a rămas „șocată” după ce mai multe avatare au atacat-o în metavers, scrie G4Media, citând The Independent

Metaversul se referă la realitatea virtuală 3D care simulează viața reală, conținând avatare holografice și videoclipuri.

Termenul metavers se crede că a fost folosit pentru prima dată în romanul științifico-fantastic al lui Neal Stephenson din 1992, Snow Crash, în care și-a imaginat avatare asamblate în lumi virtuale.

Avatarul este profilul fizic al utilizatorului, care rămâne vizibil pentru celelalte persoane din realitatea virtuală.Facebook a creat un metavers, Mark Zuckerberg schimbând numele companiei-mamă Facebook în Meta, în încercarea de a-și direcționa energiile în construirea metaversului.

„Mi-am împărtășit recent experiența mea de hărțuire sexuală în locațiile Facebook/Meta”, a spus Jane Patel, într-o postare în social-media.

„La 60 de secunde după ce am intrat, am fost hărțuită verbal și sexual. 3, 4 avatare masculine, cu voci masculine, mi-au violat avatarul, iar în timp ce încercam să scap, au strigat ”.

Femeia în vârstă de 43 de ani a spus că a fost o „experiență groaznică care s-a întâmplat extrem de rapid” nemaiavând posibilitatea să se gândească la utilizarea unor sisteme de siguranță, adăugând că a „încremenit”.

Mai mult, pe g4media

Comentarii