Primele semne că valul 5 se apropie: s-a dublat numărul pozitivilor de la o zi la alta

miercuri, 29 decembrie 2021, 02:56
1 MIN
 Primele semne că valul 5 se apropie: s-a dublat numărul pozitivilor de la o zi la alta

Numărul de noi cazuri COVID-19 este în creştere la Iaşi. Dacă pe 27 decembrie erau 39 de noi cazuri raportate, ieri, cifra acestora aproape s-a dublat. 64 de ieşeni au fost diagnosticaţi, în ultimele 24 de ore, cu infecţia cu SARS-CoV-2.

 Este pentru prima dată când, după 1 decembrie, cifra numărului de noi infectaţi se dublează de la o zi la alta. Acest lucru s-a observat şi în garda de la UPU a Spitalului Sfântul Spiridon. „Sunt şi cazuri de COVID pozitive. Este vorba despre pacienţi tineri, întorşi din străinătate. Dau exemplu a doi pacienţi veniţi din Italia, care au dezvoltat fenomene specifice COVID, cu afectare pulmonară impresionantă, pe care nu o mai descoperisem demult. Este vorba din nou de cazuri cu 60-80% afectare pulmonară, deci care necesită oxigen, cazuri pe care le transferăm la ATI, Spitalul de Boli Infecţioase. Deci nici pandemia şi nici urgenţele nu au zile de sărbătoare, nu au zile de vacanţă”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.

Ca număr de internări-externări a fost egalitate. 14 au părăsit spitalele şi 14 noi infectaţi sau a căror stare s-a agravat le-au luat locul. Tot ieri, s-au raportat şi două decese a unor pacienţi doagnosticaţi cu COVID-19, în condiţiile în care cu o zi înainte cifra morţilor era 0. 

Comentarii