Proiect imobiliar cu 45 de vile la marginea Iaşului, în zona Cârlig. Accesul, pe un drum asfaltat lat de 10 metri ce pleacă de la şosea

miercuri, 18 octombrie 2023, 01:50
1 MIN
 Proiect imobiliar cu 45 de vile la marginea Iaşului, în zona Cârlig. Accesul, pe un drum asfaltat lat de 10 metri ce pleacă de la şosea

Un proiect imobiliar cu zeci de vile va ajunge la votul final în Consiliul Local (CL). Primăria a publicat proiectul de hotărâre privind aprobarea construirii a 45 de vile în zona Cârlig, cu un regim de înălţime de până la 2 etaje.

Potrivit documentaţiei urbanistice, beneficiarii au în proprietate un teren cu o suprafaţă de 3,8 hectare. Amplasamentul se află la limita administrativă a municipiului, în apropiere de zona Vânători.

Accesul la teren este prevăzut prin intermediul unui drum care face legătura dintre amplasament şi drumul european (bld. C.A. Rosetti). „În vederea realizării unei circulaţii rutiere mai bune, prezenta documentaţie prevede ca strada de acces să fie modernizată prin modificarea profilului şi a îmbrăcăminţii (stradă cu profil de 10 m, cu un carosabil de 7 m şi trotuar de 1,5 m). În prezent, drumul de pietriş are aproximativ 6 m lăţime, fără trotuar. Se propune retragerea împrejmuirii pentru a se putea crea strada cu profil de 10 m descrisă anterior”, se arată în proiectul urbanistic.

Amplasamentul este împărţit în două unităţi teritoriale de referinţă: una dedicată construcţiilor, spaţiilor verzi şi accesuri (2,9 ha), iar cealaltă exclusiv circulaţiilor auto.

Plenul CL ar putea aproba proiectul în şedinţa la finalul lunii octombrie. Ulterior, beneficiarii vor putea începe demersurile pentru obţinerea autorizaţiei de construire. 

Comentarii