Protest al fermierilor din județele Iași, Botoșani și Vaslui, azi, în fața prefecturilor

joi, 04 martie 2021, 12:00
1 MIN

Fermierii din județele Iași, Botoșani și Vaslui protestează simultan astăzi în fața prefecturilor. Ei spun că sunt nemulțumiți pentru că în buget nu au fost incluse sumele pentru despăgubiri în urma secetei. Protestele au loc în intervalul orar 14:00 – 19:00.

Ei au redactat și o scrisoare deschisă pe care o puteți citi AICI.

Redăm comunicatul oficial:

"NOI, Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice ”GRÂNARII”-”DĂ-TE PE BRAZDĂ” IAȘI alcătuită din fermieri din toate județele din zona de est a României, zonă grav afectată de seceta din anul 2020, AM DECIS SĂ TRECEM LA URMĂTORUL PAS.

Astfel, după multe promisiuni neonorate și dialoguri neconcretizate cu reprezentantii executivului si ai parlamentului, joi, 04.03.2021, între orele 14:00-19:00, simultan în județele Iași, Botoșani și Vaslui, vom PROTESTA în fața PREFECTURILOR.

PROTESTUL exprimă indignarea noastră datorată neincluderii în Proiectul de buget a sumelor pentru despagubirea culturilor de primavara afectate de seceta din anul precedent și implicit imposibilitatea noastră de redresare și continuare a ciclului productiv"!

Comentarii