Puteți vedea cum vă urmăresc aplicațiile – cât de des vă accesează microfonul, camera

joi, 07 octombrie 2021, 11:20
1 MIN
 Puteți vedea cum vă urmăresc aplicațiile – cât de des vă accesează microfonul, camera

iOS și iPadOS 15 au introdus o nouă funcție de confidențialitate care vă permite să înregistrați activitatea aplicației pentru a vedea cum vă profilează și cum vă urmărește software-ul pe care îl utilizați. Apoi, puteți utiliza aceste informații pentru a ajusta permisiunile sau a renunța la aplicații în întregime, dacă nu aveți încredere în ele. Iată cum.

Pentru a activa funcția, asigurați-vă mai întâi că aveți instalată cea mai recentă versiune de iOS, apoi accesați Setări> Confidențialitate și selectați Înregistrați activitatea din aplicație. Tot ce trebuie să faceți acum este să activați funcția și să așteptați.

Odată activat, dispozitivul dvs. va urmări ori de câte ori aplicațiile accesează anumite tipuri de date (inclusiv fotografii și contacte), senzori și alte surse de date, cum ar fi camera foto și microfonul, și domeniile de rețea, inclusiv site-urile web pe care le vizitați în interiorul unei aplicații.

Acest lucru ar trebui să vă ofere o bună înțelegere a ceea ce fac aplicațiile cu permisiunile pe care le-ați acordat-le. Apoi, puteți lua decizii mai bune cu privire la utilizarea anumitor aplicații sau cu limitarea software-ului care poate accesa microfoane, locația GPS și camera dvs.

Dacă descoperiți că o aplicație vă accesează în mod regulat microfonul sau camera fără un motiv întemeiat, puteți revoca în totalitate permisiunea pentru aplicație. Este posibil să descoperiți că unele aplicații trimit date către domenii terțe necunoscute (de exemplu, date publicitare) și căutați în schimb aplicații alternative.

Aflați amănunte de pe newit.ro.

Comentarii