Război în Ucraina. Lavrov a dat un ultimatum Kievului. Rușii au bombardat zeci de orașe

marți, 27 decembrie 2022, 09:00
2 MIN
 Război în Ucraina. Lavrov a dat un ultimatum Kievului. Rușii au bombardat zeci de orașe

Serghei Lavrov a dat luni un ultimatum Ucrainei pentru a îndeplini solicitările Moscovei, inclusiv renunțarea la teritoriul controlat de Rusia, sau armata sa va decide asupra problemei, declarația ministrului rus de externe venind la o zi după ce președintele Vladimir Putin a susținut că este deschis la discuții.

Evaluarea britanică de marți dimineață:

În ultimele 48 de ore, luptele au rămas concentrate în jurul sectorului Bakhmut din regiunea Donețk și în apropiere de Svatove, în Lugansk. Rusia continuă să inițieze frecvent atacuri la scară mică în aceste zone, însă puține teritorii au trecut de sub controlul unui combatant la altul.
În nord, elemente ale Armatei 1 de tancuri de gardă a Rusiei s-au aflat probabil printre forțele rusești dislocate recent în Belarus.
Această formațiune a efectuat probabil instrucții înainte de trimiterea acolo și este puțin probabil să dispună de unitățile de sprijin necesare pentru a fi gata de luptă.
Autoritatea rusă de reglementare a internetului, Roskomnadzor, va bloca fără cale de apel siteurile care conțin informații despre persoanele LGBTQ și expresii ale ceea ce Rusia consideră „relații sexuale netradiționale", a relatat RFE/RL, preluat de Kyiv Independent.

08:08
Ultimatum dat de Lavrov Ucrainei: Pentru binele vostru, acceptați propunerile noastre. Altfel, problema va fi rezolvată de armata rusă

07:42
Consiliul de administrație al producătorului auto AvtoVAZ din Rusia a aprobat programul de investiții al companiei pentru 2023, în valoare de aproape 40 de miliarde de ruble (585 de milioane de dolari), a anunțat luni seara târziu agenția de presă de stat rusă RIA.

Renault a vândut participația sa majoritară în Avtovaz statului rus pentru, se pare, doar o rublă la începutul acestui an, dar cu o opțiune de răscumpărare în următorii șase ani.

Aceeași instituție de stat a preluat luna aceasta activele Nissan pentru un euro. În lunile care au urmat începerii invaziei rusești în Ucraina, în februarie, AvtoVAZ a redus producția și a recurs la disponibilizări voluntare din cauza lipsei de componente. (Reuters)

Mai mult, pe hotnews

Comentarii