Războiul din Ucraina – rezumatul nopții trecute. „Harkov rezistă”

sâmbătă, 05 martie 2022, 09:18
3 MIN
 Războiul din Ucraina – rezumatul nopții trecute. „Harkov rezistă”

Radu Hossu, unul dintre cei mai buni observatori români ai conflictului din Ucraina, face pe Facebook bilanțul celei mai recente nopți.

"Ceva excepțional a început acum o oră, o scriu chiar în primul punct al rezumatului:

– Harkov (axa nord-est). Rezistă. Incredibil, dar nu doar că rezistă, pare-se că de o oră (ora 23:00 Ro) au început o fază contra-ofensivă, pentru a-i împinge înapoi pe ruși. Vedem dimineață dacă le-a reușit.

– Kiev. Nord-Vest: În decursul ultimelor 24 de ore, parte din convoiul ăla mare a tot încercat să genereze un atac puternic, dar ucrainenii au rezistat. În continuare trupele ruse nu se apropie la mai puțin de 30 km Kiev, orice ar încerca să facă, pare-se. Totuși, au reușit rușii să nimicească Borodianka (poate ați văzut imaginile cu blocurile distruse, de acolo sunt).

– Kiev. Nord-Est: Rusii atacă Chernihiv, un orășel important pentru reușirea încercuirii Kievului.

– Kiev. Rușii atacă rușii. Din greșeală, evident. Rezulatul: 9 tancuri distruse și 4 tab-uri.

– Mariupol (axa sud-est) este încercuit si atacat. Rezista, însă faza a doua a războiului este în plină desfășurare și acolo. Adică atacă zonele rezidențiale. Orașul este esențial pentru legătura dintre Crimeea și Dombass.

– Nicolaev (axa sud-vest), orașul care este atacat pentru a se ajunge la Odessa, a respins un atac aerian rusesc.

– Sumy (axa nord-est). Rezistă.

– Orașul Trostianeț, din districul Sumy a fost capturat de ruși. Pe străzile lui a fost fotografiat un lansator de rachete termobarice (TOS-1A MLRS).

– Rep. Kinzinger cere NO-FLY zone deasupra Ucrainei. Este același congresmann care a fost primul din SUA care a cerut bombardarea ISIS și i s-a râs în față.

– Canada: 4500 de AG-uri (Light Anti-Armor Weapon System) au ajuns azi în Ucraina.

– Turcia: Inca un Antonov An-124 (un gigant) plin cu drone Bayraktar TB2 a aterizat acum 2 ore în Polonia.

– Facebook, Twitter și Youtube au fost închise azi în Rusia.

– Încă un transport de Sf. Javelin au ajuns astăzi în Kiev.

– Portavionul nuclear USS Harry Truman (Nimitz Class) cu tot strike group-ul se va muta din marea Adriatică în Nordul Mării Egee, adică mai aproape de Romania si Bulgaria.

– Turcia Intel susține că grupul Wagner va fi transferat din Siria în Ucraina. Grupul Wagner este un grup de mercenari incredibil de feroce, care si-au luat numele după compozitorul favorit a lui Hitler. Adevărații neo-naziști luptă pentru Rusia și urmează să lupte împotriva ucrainenilor.

– SUA, UK și alte țări aliate au creat un portal de informații secrete care sunt împărtășite aproape în timp real cu serviciile secrete Ukr.

Sute de mii de oameni au ieșit pe străzile orașelor din Europa și mă aștept ca mâine milioane de oameni să iasă și mai motivați de crimele de război făcute de armata rusă. Societatea civilizată din vest este unită în gândire și simțiri, alături de Ucraina.

Trăim istorie și ceea ce se întâmplă zilele astea și cele ce vor urma, va modela lumea în moduri în care nici nu ne-am fi gândit. Ucraina este, fără să vrea, azi vârful de lance a tuturor lucrurilor pe care noi le prețuim: libertate, stat de drept, democrație, curaj, virtute", a scris Radu Hossu pe Facebook.

Comentarii