Recunoașteți personajul? Ea, o divă mondială, vine în România. El divorțează pentru ea. Fug la Paris

joi, 30 noiembrie 2023, 18:10
2 MIN
 Recunoașteți personajul? Ea, o divă mondială, vine în România. El divorțează pentru ea. Fug la Paris

Cei doi actori din imagine au trăit în epoca de aur a teatrului românesc. El, cel mai chipeș actor din breșă, ea talentata care-l atrage la Paris și-l face să-și părăsească soția. Iată povestea actorilor din „Steaua fără nume”.

Actorii din imagine au trăit în epoca de aur a teatrului românesc. El, cel mai chipeș actor din branșă, ea talentata care-l atrage la Paris și-l face să-și părăsească soția. Iată povestea actorilor din „Steaua fără nume”. Dar, haideți să o luăm de la început. 

Cristea Avram, cel mai frumos bărbat din lumea teatrului românesc

Cristea Avram a fost unul dintre primele „staruri” ale cinematografiei românești. A fost căsătorit cu Olga Tudorache pe care o va părăsi pentru Marina Vlady și pentru o carieră în Occident. Însă, până să ajungem acolo, iată cum a ajuns Cristea Avram să fie cel mai frumos actor de teatru și film.

În 1958 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A jucat în peste 10 filme românești în anii 1960. După aceea, îl vedem în 30 de filme franceze și italiene.

„A debutat în film cu cel mai ingrat rol din câte sunt cu putinţă, acela de frumos. Trebuie să fie neplăcut, bărbat fiind, să te vezi înconjurat de o armată de specialişti care te măsoară, te pipăie, te colorează şi îţi solicită surâsuri fascinante. Trebuie să fie greu uneori să fii frumos. În caz ideal, dincolo de etalarea acestor calităţi se întrezăreşte, după o vreme, artistul.

În „Poveste sentimentală” actorul a părut cucerit de voluptatea de a declama şi şi-a redus personajul la o schemă fals-dramatică. June-prim în „Nu vreau să mă-nsor”, a avut de luptat cu un text cu neputinţă de rostit pentru ca în ultimul său film, „Harap-Alb”, să debiteze partitura scrisă în colaborare de către lon Creangă şi lon Popescu Gopo.

E în rolul său o undă de nobil tragism, tipul Spânului, aşa cum îl ştim din filele basmului, e modificat aici, complicat cu folos, dotat cu trăsături de caracter care-i fac evoluţia spectacuIos interesantă.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii