Restricţii anti-COVID modificate şi noi reguli în state membre UE

marți, 01 februarie 2022, 14:42
1 MIN
 Restricţii anti-COVID modificate şi noi reguli în state membre UE

Luna februarie aduce schimbări majore pentru cei care vor să călătorească în cadrul graniţelor Uniunii Europene. Pe lângă termenul de valabilitate al certificatelor de vaccinare, restrâns la 270 de zile, Italia elimină necesitatea prezentării unui test negativ la intrarea în ţară, iar Danemarca anulează restricţiile interne anti-COVID-19. În schimb, în Austria vaccinarea devine obligatorie pentru toţi cetăţenii de peste 18 ani.

De astăzi, statele membre trebuie să accepte certificatele de vaccinare pentru o perioadă de 270 de zile, adică 9 luni de la finalizarea seriei de vaccinare primară.

Tot de astăzi, la recomandarea UE, Italia elimină necesitatea prezentării unui test COVID negativ înainte de a intra în țară pentru călătorii din statele UE care sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală.

Tot de astăzi, Danemarca va anula toate restricţiile interne anti-COVID-19 pentru că populaţia ar fi vaccinată într-un procent suficient de mare în faţa severităţii mai scăzute a îmbolnăvirilor provocate de varianta Omicron.

Austria devine de azi prima ţară din Europa în care vaccinarea e obligatorie pentru toţi cetăţenii de peste 18 ani. Se fac excepţii pentru femeile însărcinate și persoanele care din motive medicale nu pot fi vaccinate.

Aflați amănunte de pe observatornews.ro.

Comentarii