REȚETE Pasca cu ciocolata, foarte cremoasa

miercuri, 20 aprilie 2022, 07:59
2 MIN
 REȚETE Pasca cu ciocolata, foarte cremoasa

Aceasta este cea mai buna pasca cu ciocolata, foarte cremoasa. Un rasfat cu adevarat ciocolatos, pentru toti iubitorii de ciocolata. Se foloseste un strat subtire de aluat de cozonac, iar interiorul este o crema de ciocolata extrem de fina si de parfumata, cea mai buna crema de ciocolata posibila. Nu este aluat, este crema.

Ingrediente

-cam 300 g de aluat de cozonac
-250 g ciocolata neagra cu minimum 50% cacao
-250 g mascarpone sau o smantana de casa foarte groasa
-250 g unt cu peste 80% grasime
-8 galbenusuri
-150 g zahar
-30 ml coniac fin (eu am folosit Grand Marnier)
-30 g amidon

Cum se face reteta de pasca cu ciocolata?

Pasul 1
Aluatul se intinde in foaie foarte subtire (eu prefer sa fie multa crema si putin aluat), apoi se pune in tava unsa cu unt. Se niveleaza bine si se taie surplusul, sa fie aluatul cu 1 cm in afara formei, atat.

Pasul 2
Se prepara crema de ciocolata. Deja imi ploua-n gura de pofta, numai cand ma gandesc.

Intr-un vas se pun untul, mascarpone si ciocolata rupta bucati (cantitati egale) si apoi se pun pe foc, la topit. Se amesteca pana cand ciocolata este topita complet.

Aceasta operatiune se poate face pe bain-marie, direct pe foc (amestecand continuu) sau la microunde 3 minute. Daca pare taiata crema, nu va speriati, amestecati energic cu un tel si veti vedea cum se leaga.

Acum se adauga zaharul, coniacul si galbenusurile si se amesteca bine, apoi se adauga si amidonul cernut si se amesteca energic. Se pot adauga in aceasta crema, dupa preferinta: fructe uscate, confiate, alune, nuci, migdale. Eu am lasat de data aceasta crema simpla, vedeti cat este de lucioasa si de fina.

Pasul 3
Se toarna crema in forma cu aluat si marginile se ruleaza spre interior sau se face un model, dupa imaginatie (poate fi o impletitura, frunze, flori, inimioare etc).

Pasul 4
Se mai lasa in forma sa mai cresca, 20 de min, se ung marginile cu ou batut si se baga la cuptor. Se coace la foc potrivit, 175-180 de grade. Dupa 40 de minute se verifica, se face proba cu scobitoarea. Daca iese uscata, pasca este gata.

Pasul 5. EXTREM DE IMPORTANT!!!
Se lasa pasca cu ciocolata la racit, apoi se baga in frigider cel putin 1 ora, ca sa se intareasca bine crema. Nu uitati ca este o crema de unt cu ciocolata si daca nu este bine racita, va curge. Veti avea o lava-pasca splendida. 

Se taie felii si se savureaza indelung fiecare bucatura. 

Se poate decora deasupra cu fructe confiate, migdale, nuci, alune, dupa preferinta si imaginatie.

Cu aceeasi crema, puteti prepara o tarta grozava, cu aluat fraged sau foietaj.

Sursa: pofta-buna

Comentarii