Revoluţie sportivă cu banii publici

vineri, 05 noiembrie 2021, 02:43
3 MIN
 Revoluţie sportivă cu banii publici

Consilierul Bogdan Crucianu cere măsuri aspre împotriva celor care greşesc * optimism înaintea meciului de mâine, cu Slobozia

Noile episoade negre din sportul ieşean – pierderea la „masa verde” de către Navobi Iaşi a partidei de la Roman, cu Vulpiţele Galbene, din Liga a II-a de fotbal feminin, şi gaura dată în bugetul Politehnicii Iaşi, care trebuie să-i achite peste 100 000 de lei lui Tibor Selymes, ca urmare a unui proces pierdut – au stârnit revoltă în Consiliul Local Iaşi. Asta mai ales că numai în acest an CL a aprobat alocarea a circa 1,4 milioane de euro Politehnicii şi peste 70 000 de euro către Navobi, ultima sumă constituind un buget de peste zece ori mai mare decât cel anunţat de colege de competiţie. Secretarul Comisiei de Sport şi Tineret din cadrul Consiliului Local, Bogdan Crucianu, a cerut ca orice persoană care greşeşte în administrarea banilor publici să plătească aspru. „Solicit clubului finanţat din bani publici întocmirea şi depunerea unei acţiuni în regres împotriva celui care se face vinovat de prejudiciera clubului Politehnica Iaşi! Un club finanţat din bani publici a pierdut un proces din cauza unei persoane? Acea persoană trebuie să plătească prejudiciul din buzunarul propriu. Se pierde la masa verde un meci al unei echipe care trăieşte din bani publici? Vinovatul trebuie să plece. Sunt probleme grave la o formaţie care cheltuieşte bani publici? Se opreşte finanţarea. Banii ieşenilor nu trebuie daţi pe mâinile unor oameni lipsiţi de profesionalism, care se gândesc doar la buzunarul lor” a spus Crucianu. Managerul Politehnicii, Florin Briaur, nu a putut fi contactat pentru a spune dacă ia în considerare posibilitatea de a se îndrepta împotriva celui sau celor care au generat pierderea procesului cu Selymes.

Altfel, Poli va disputa mâine, pe stadionul “Emil Alexandrescu”, un nou meci în Liga a II-a de fotbal. În cadrul etapei a XIII-a, formaţia ieşeană se va confrunta cu Unirea Slobozia. Partida a fost prefaţată de gazde ieri, într-o conferinţă de presă la care au participat antrenorul principal Costel Enache şi jucătorul Robert Asăvoaei.

“Eu sper că ne-am mai revenit un pic (n.r. – trimitere la succesul cu Dacia Unirea Brăila, din ultima etapă, apărut după trei eşecuri consecutive). După o perioadă mai dificilă, când rezultatele nu ne-au ajutat, iar atmosfera era puţin încărcată, cred că am reuşit, săptămâna asta, să repunem lucrurile într-un mediu normal de energie pozitivă, de încredere” a spus Enache, care a adăugat: “Meciul de sâmbătă nu e deloc simplu. Avem în faţă o echipă omogenă, cu foarte mare echilibru între ofensivă şi defensivă, care n-a avut probleme în acest campionat. E o echipă cu posesie bună, cu jucători de calitate, cu vechi state la Liga a II-a. Sunt într-un moment bun, aproape de play-off”. Tehnicianul a prezentat şi argumente pentru care ar crede că suntem favoriţi: “Am văzut preocupare la jucători, au fost implicaţi în antrenamente, responsabili, tonici şi i-am văzut mai apropiaţi unul de altul. Sunt convins că forţa grupului va aduce un rezultat pozitiv sâmbătă”.

Enache a precizat că nu se poate baza în continuare pe Stan, Mihalache şi Pop, nemaiamintind despre Torres, despre care se spune că a plecat în ţara lui natală.

Asăvoaei a spus că “va fi un meci foarte greu, pe care trebuie să-l câştigăm, pentru că suntem datori acasă”.

Partida Poli – Slobozia va începe la ora 11:00.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii