Român prins la Sculeni cu un pistol cu gaze ascuns în bagaje

joi, 03 septembrie 2020, 11:37
1 MIN
 Român prins la Sculeni cu un pistol cu gaze ascuns în bagaje

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a descoperit şi indisponibilizat un pistol cu gaze pe care un cetăţean român încerca să îl introducă în ţară, fără a deţine acte de provenienţă.

 În data de 02 septembrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni-ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară, un cetăţean român, I.I., în vârstă de 36 ani, conducând un autoturism înmatriculat în România.

În timpul controlului vamal, echipa unică de control, formată din lucrător vamal şi poliţist de frontieră, a descoperit în bagajele personale ale bărbatului un pistol, marca Bruni, calibru 4,5 mm, precum şi un recipient cu 1500 bile metalice, pe care acesta nu le-a declarat.  

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a cumpărat pistolul în scop recreativ şi nu ştia că este obligat să îl declare la trecerea frontierei.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Comentarii