România a trecut de Bulgaria şi s-a calificat în finala Campionatului European de minifotbal

sâmbătă, 11 iunie 2022, 09:00
1 MIN
 România  a trecut de Bulgaria şi s-a calificat în finala Campionatului European de minifotbal

Echipa României s-a calificat în finala Campionatului European de minifotbal – EMF EURO 2022 de la Kosice (Slovacia), vineri seara, după ce a trecut de Bulgaria în semifinale, după loviturile de departajare, scor 0-0 (4-3 d.l.d.).

A fost un joc pe muchie de cuţit, adjudecat de ”tricolori” cu emoţii la penalty-uri. După ce primii trei executanţi ai fiecărei echipe au reuşit să puncteze, al patrulea jucător bulgar a ratat, iar România a înscris golul victoriei şi va evolua din nou în finala unui Campionat European de minifotbal.

În finală, România va evolua cu trofeul pe masă în compania reprezentativei din Azerbaidjan, care a trecut în semifinale de Kazahstan, 3-2.

Precedentul Campionat European a avut loc în august 2018, la Kiev, în Ucraina, acolo unde România a jucat finala contra Cehiei, pierdută cu scorul de 1-4.

Din cauza pandemiei de Covid-19, echipa noastră naţională nu a mai participat la un turneu final din octombrie 2019, de la Campionatul Mondial, de la Perth (Australia). Acolo, România a ocupat locul 3, fiind cea mai bine clasată naţională europeană, primele două locuri revenind Mexicului şi Braziliei.

În total, 24 de echipe participă la această a zecea ediţie a Campionatului European de minifotbal, împărţite în 6 grupe a câte 4 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea, au obţinut calificarea în faza optimilor de finală, informează Agerpres.

 

Comentarii