România, în toamna lui 2021. Bunăstare şi focuri de artificii

joi, 21 octombrie 2021, 01:50
3 MIN
 România, în toamna lui 2021. Bunăstare şi focuri de artificii

Vedeţi vreo deosebire majoră între România lui Dragnea din februarie 2017 şi cea a lui Cîţu din octombrie 2021? Există una. Numerele care diferă de la o zi la alta. Atunci numărătoarea a început de la 13, din unu-n unu, azi creşterea e alandala, 282, 385, 442, 561…

Bunăstarea se simte la toţi românii, ne-a asigurat marţi Florin Cîţu. Fără zâmbete amare, premierul are parţial dreptate. Bunăstarea se vede, doar că nu la toţi, premierul a exagerat puţin, ca orice politician. Dar dacă eşti ales local de la PNL, UDMR, cu puţină şansă chiar de la PSD, nu poţi să negi că ceva bunăstare s-a revărsat în buzunarele ta.., în visteria comunităţii pe care o păstoreşti.

Tot marţi, organizaţia Expert Forum a publicat un raport care analizează cum a cheltuit în luna octombrie guvernul Cîţu un miliard de lei scos din fondul de rezervă. Principala concluzie? Alocarea discreţionară de fonduri pentru autorităţile locale a atins maximul istoric al ultimilor 15 ani. Din „mizilicul” de un miliard, PNL a primit 65%, UDMR, 14%, iar PSD, 16%. Primarilor USR le-a revenit 0 virgulă 0 şi ceva din fonduri, primarilor PLUS, 0 virgulă 0 şi ceva mai puţin decât celor din USR. Dar ei, ştim de la Găbiţa sau Olguţa? (nu-mi amintesc şi nici n-am chef să caut) nu-s români că n-au nume neaoşe. Să precizăm că aceste 200 milioane de euro au fost alocate în plină criză sanitară fără justificări, fără criterii de oportunitate sau de urgenţă. Cîţu a vrut să fie preşedintele PNL, a băgat mâna sub perna unde-şi ascund românii banii pentru zile negre (că ăsta e fondul de rezervă) şi a cumpărat liberali. A vrut susţinerea UDMR pentru un guvern minoritar, a băgat mai adânc mâna şi a plătit primari maghiari. A vrut spaţiu de negociere cu PSD (că cine ştie?), le-a dat şi lor, dar nu prea mult să nu bată la ochi. Vă simţiţi furaţi? Faceţi o sesizare la parchete sau la Ministerul Justiţiei. Apropo, cine e interimar la Justiţie? De data asta curiozitatea a învins lehamitea şi am dat o căutare pe Google. Să bată tobele pentru… Lucian Bodeee! Un român ca toţi românii, pătruns de bunăstare şi cu maşina pătrunsă pe contrasens unde a rănit doi oameni (polonezi, nu de-ai noştri). S-a ales cu un dosar penal, închis, pură coincidenţă, cu el şef la Interne, clasare anunţată după ce a devenit tartor la Justiţie. Aşa că sesizaţi poliţia şi parchetele, dacă vă lipsesc bani de sub pernă. Nu aveţi încredere, mergeţi la Secţia Specială, că e tot acolo.

Bunăstarea care i-a lovit pe români sub guvernarea Cîţu trebuia sărbătorită. Iar la Iaşi s-a celebrat ca nicăieri, cu focuri de artificii. Cum să estompezi altfel zgomotul iritant al ambulanţelor, când banii te dau afară din casă, de până şi copilul de 4 ani îşi construieşte palat în centrul Iaşului? Cu aprobarea tatălui primar şi bani de la botez, se înţelege.

Să recapitulăm. Miliarde alocate discreţionar clintelei de partid, justiţie anesteziată, guvern luat pe persoană fizică şi capturat intereselor de partid, baroni aroganţi, un preşedinte mai mereu absent, care priveşte cu „atenţie şi îngrijorare”, PNDL, Secţie Specială, Mihai Chirica, miniştri submediocri dar supuşi la Justiţie şi Interne, televiziuni care manipulează, Florin Iorda…, pardon, Florin Roman la şefia Camerei Deputaţilor. Vedeţi vreo deosebire majoră între România lui Dragnea din februarie 2017 şi cea a lui Cîţu din octombrie 2021? Există una. Numerele care diferă de la o zi la alta. Atunci numărătoarea a început de la 13, din unu-n unu, azi creşterea e alandala, 282, 385, 442, 561…

Comentarii