De Business

Punem punctul pe știi

România, obligată să recupereze de la CFR Marfă ajutorul de stat de 570 milioane de euro

joi, 11 februarie 2021, 11:10
1 MIN
 România, obligată să recupereze de la CFR Marfă ajutorul de stat de 570 milioane de euro

România este obligată să recupereze de la CFR Marfă ajutorul de stat de 570 de milioane de euro plus dobânda, conform Deciziei CE publicate recent în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

România trebuie să recupereze ajutoarele menţionate la articolul 1 de la beneficiar. Sumele care trebuie recuperate sunt purtătoare de dobândă de la data la care au fost puse la dispoziţia beneficiarului până la recuperarea lor efectivă. Dobânda se calculează ca dobândă compusă, în conformitate cu dispoziţiile capitolului V din Regulamentul (CE) nr. 794/2004 al Comisiei (216) şi ale Regulamentului (CE) nr. 271/2008 al Comisiei (217) de modificare a Regulamentului (CE) nr. 794/2004.

Începând de la data adoptării prezentei decizii, România trebuie să pună capăt inacţiunii legate de neexecutarea silită a datoriilor menţionate la articolul 1. Ajutoarele trebuie să fie recuperate imediat şi efectiv. România trebuie să se asigure că prezenta decizie este pusă în aplicare în termen de şase luni de la data la care îi este notificată.

Aflați amănunte de pe adevarul.ro.

Comentarii