Rusia a vrut să scoată la luptă tancurile din rezerva strategică, dar a descoperit că erau dezmembrate și, probabil, vândute pe bucăți

joi, 31 martie 2022, 09:58
2 MIN
 Rusia a vrut să scoată la luptă tancurile din rezerva strategică, dar a descoperit că erau dezmembrate și, probabil, vândute pe bucăți

Rusia a vrut să scoată la luptă tancurile din rezerva strategică, dar a descoperit că fuseseră dezmembrate, susține direcția ucraineană de informații GUR. Ele ar fi fost comercializate pe bucăți, mai ales componentele care conțineau metale rare sau sistemele optice.

Tancurile din rezerva strategică, dezmembrate și comercializate

Guvernul de la Moscova încearcă să reabiliteze echipamente militare vechi, păstrate în depozite pe termen lung, pentru a înlocui pierderile suferite în timpul invaziei Ucrainei. Armata rusă întâmpină însă dificultăți, urmare a corupției și a stării proaste a echipamentelor, a declarat direcția ucraineană de informații GUR.

Echipamentul militar este scos din depozite, unde era păstrat pe termen lung, și este trimis către o bază de reparații din apropierea graniței dintre Belarus și Ucraina, a afirmat GUR. Însă, în cazuri precum Divizia a 4-a tancuri din Rusia, starea blindatelor este atât de proastă încât doar una din zece unități scoase „de la naftalină” este în stare de funcționare.

„Dispozitive optice și electronice care conțin metale prețioase au fost furate de pe vehiculele de luptă”, a susținut GUR. Direcția de informații a arătat că multe dintre tancurile din depozitele Diviziei a 4-a de Tancuri au fost „complet demontate” și că unele nu aveau motoare.

De ce se sparg cauciucurile rușilor?
O altă problemă care împiedică circulația vehiculelor militare rusești, a fost prezentată de Trent Telenko, fost angajat civil al Pentagonului, pe Twitter: corupția a jucat probabil un rol în lipsa întreținerii anvelopelor vehiculelor militare. Pe rețelele sociale au apărut clipuri și fotografii cu vehicule rusești abandonate, chiar și cu combustibil înăuntru. Telenko a arătat că anvelopele unor vehicule capturate de forțele ucrainene se desprindeau, datorită lipsei de îngrijire.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii