Șapte argumente pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani

luni, 29 noiembrie 2021, 10:40
1 MIN
 Șapte argumente pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat săptămâna trecută primul vaccin – cel al Pfizer/BioNTech – împotriva COVID pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani. Medicul pediatru aduce șapte argumente pentru vaccinarea copiilor și spune că decizia trebuie să le aparțină însă părinților.

Ce spune dr Mihai Craiu:

1. Copiii se pot infecta la fel de ușor ca și adulții, chiar dacă fac rareori forme foarte grave de boală, cu spitalizare sau deces.

2. Chiar dacă fac o boală asemănatoare gripei, în cele mai multe cazuri, durata bolii este semnificativ mai lungă decât la gripă.

3. Copiii contribuie, ca în toate celelalte boli virale respiratorii, la transmiterea bolii în comunitate.

4. Unii copii pot face MIS-C – sindrom inflamator multisistemic – drept complicație a COVID-19. Majoritatea celor care dezvoltă MIS-C sunt incluși in această grupă de vârstă!

5. Copiii ce au comorbiditațile recunoscute de la adult ca fiind o cauză de evoluție gravă sau deces (obezitate extremă, diabet, dializă), în cazul infectării cu SARS-CoV-2, ar trebui să facă acest vaccin cât mai repede.

6. Vaccinul pentru copii este diferit de cel pentru adolescenți sau adulți, având de 3 ori mai puțin ARNm si alt solvent. Cu toate acestea, cantitatea de anticorpi produsă de cei peste 2000 de copiii inrolați în studiu este identică cu cea de la adolescenți -https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2116298

7. Niciunul din cei peste 2000 de copii din studiul citat mai sus nu a dezvoltat miocardită.

"Decizia este a dvs și aveți ceva vreme să vă decideți", adaugă medicul pediatru.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii