Scandal de proporţii la Barcelona

marți, 02 martie 2021, 02:43
2 MIN
 Scandal de proporţii la Barcelona

 

Fostul preşedintele Bartomeu şi o serie de oficiali importanţi au fost arestaţi în legătură cu coruperea unei agenţii media pentru a critica personalităţi ale clubului

Poliţia a desfăşurat ieri o operaţiune la sediul FC Barcelona, ​​cu şase zile înainte de alegerile pentru preşedinţia clubului, o operaţiune care îl vizează pe fostul preşedinte demisionar Josep Maria Bartomeu. „În prezent desfăşurăm o operaţiune cu agenţi ai departamentului de infracţiuni economice”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei catalane locale, fără a oferi mai multe detalii, în timp ce surse poliţieneşti au indicat că este vorba despre percheziţii. Dar, potrivit mai multor surse mass-media, inclusiv postului de radio Cadena Ser, în general foarte bine informat cu privire la clubul blaugrana, fostul preşedinte Josep Maria Bartomeu este unul dintre ei. Cadena Ser anunţă că înlocuitorul său ca interimar, directorul executiv, Oscar Grau, şi directorul juridic, Roman Gomez Ponti, au fost, de asemenea, reţinuţi. Marca.com scrie că Bartomeu a fost luat de acasă de poliţişti, la fel ca Jaume Masferrer, fost membru al conducerii clubului. Grau şi Ponti au fost reţinuţi la stadionul Camp Nou. Toţi patru au fost duşi la o secţie de poliţie pentru audieri şi este de aşteptat să fie puşi în libertate, în cursul serii.

Anul trecut, s-a susţinut că gruparea a plătit o companie de social media („13 Venture”) pentru a critica online persoanele cheie ale clubului, într-un scandal supranumit „Barcagate”.Lionel Messi, Pep Guardiola, Xavi şi Gerard Pique ar fi fost printre cei vizaţi de „I3 Ventures”, într-o campanie de trei ani. Aceasta a inclus atacuri împotriva reticenţei lui Messi de a semna un nou contract cu Barcelona, în timp ce Piqué a fost vizat în urma proiectului său de revigorare a Cupei Davis. Preşedintele de atunci al Barcelonei, Bartomeu, a negat acuzaţiile, în februarie anul trecut.Dar opt membri ai clubului au adresat o plângere oficială poliţiei, determinând o anchetă care este în curs de desfăşurare de câteva luni. Această operaţiune a poliţiei vine cu şase zile înainte de alegerile pentru preşedinţia FC Barcelona, programate duminică, la care suporterii-acţionari vor fi chemaţi să aleagă între Joan Laporta, Toni Freixa şi Victor Font.

 

Comentarii