Scene de coșmar la o primărie din Bihor: A venit cu mortul în sicriu, ca să protesteze pentru mărirea impozitului

sâmbătă, 24 februarie 2024, 12:49
1 MIN
 Scene de coșmar la o primărie din Bihor: A venit cu mortul în sicriu, ca să protesteze pentru mărirea impozitului

Un scandal nocturn la primăria din Tinca, județul Bihor, a luat o întorsătură dramatică când Viorel Pasca, administratorul mai multor cămine pentru persoanele fără adăpost din zonă, a ales o metodă de protest neobișnuită și șocantă față de creșterea impozitelor impusă de administrația locală.

 Într-un gest de sfidare extremă, Pasca a transportat sicriul cu trupul neînsuflețit al unui bărbat de 92 de ani, decedat, direct la ușa primăriei, în mijlocul nopții, solicitând ca înmormântarea să fie suportată de către primărie ca urmare a noilor politici fiscale pe care le consideră excesive.

Potrivit Antena 3, motivul protestului își are rădăcinile în decizia primarului Teodor Coste de a majora impozitele pe clădiri, o măsură ce a afectat direct căminele administrate de Pasca, supranumit și „Bunul Samaritean” pentru dedicarea sa față de îngrijirea persoanelor marginalizate și fără adăpost.

Creșterea semnificativă a impozitelor, ajungând în unele cazuri la peste 5.000 de lei, a fost percepută de Pasca ca fiind nerezonabilă și o povară inutilă asupra misiunii sale filantropice, susținută în mare parte din donații.

Mai mult, pe aznews

Comentarii