Scepticii de serviciu care îndemnau Ucraina să cedeze

luni, 12 septembrie 2022, 14:22
1 MIN
 Scepticii de serviciu care îndemnau Ucraina să cedeze

Pe fondul victoriilor ucrainene din nord-est, pe reţelele sociale, comentatorii pro-Kiev amintesc de scepticismul unor lideri europeni, care nu credeau că Rusia poate fi învinsă şi recomandau Ucrainei să cedeze teritorii. În plus, tot mai mulţi observatori cred că liderul autoritar al Chinei comuniste, Xi Jinping, care l-a sprijinit pe Putin, va avea multiple probleme după ce forţele aliatului său s-au prăbuşit în regiunea Harkov. În iulie, premierul Ungariei, Viktor Orban spunea că, cu actuala strategie adoptată de NATO pentru a sprijini Ucraina, Kiev-ul nu poate câştiga războiul împotriva Rusiei.

Vorbind la Viena, după discuţii bilaterale cu cancelarul austriac Karl Nehammer, Orbán a declarat că „acest război, în această formă, nu poate fi câştigat”, adăugând că strategia actuală a NATO de a furniza Ucrainei instructaj militar şi armament „nu a convins că ar duce la succes”.

„În urma acestei strategii minunate, situaţia stă în felul următor: stăm într-o o maşină ale cărei toate cele patru roţi s-au dezumflat. Este evident că astfel nu vom câştiga nici un război. Ucraina niciodată nu va câştiga războiul împotriva Rusiei cu ofiţeri instructori americani şi cu armanent american”, a mai spus Orban.

Şeful guvernului de la Budapesta este considerat cel mai fidel aliat al lui Putin în spaţiul UE, fiind adesea taxat ca fiind coloana a V-a a Moscovei. Ungaria a blocat, printre altele, până şi sancţionarea patriarhului Chiril al Moscovei.

Cititi mai multe pe defapt.ro

 

 

Comentarii