Scrisoarea de demisie a lui Sorin Andrian, președintele Colegiului Stomatologilor din Iași. Ce l-a determinat să plece după patru luni

joi, 07 martie 2024, 08:43
3 MIN
 Scrisoarea de demisie a lui Sorin Andrian, președintele Colegiului Stomatologilor din Iași. Ce l-a determinat să plece după patru luni

Profesorul universitar Sorin Andrian, proaspăt ales președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din Iași în noiembrie 2023, și-a dat demisia din funcție după nici patru luni la conducerea colegiului. În scrisoarea în care își anunță plecarea din toate funcțiile de conducere sau reprezentare aferente colegiului, valabilă de la 1 martie 2024, profesorul invocă mai multe „manifestări inadecvate” ale unor membri ai CMS Iași. 

El susține că ar fi fost inclusiv sabotat și că membri din consiliul de conducere al CMS au încercat să forțeze ședințe extraordinare sau au desfășurat întâlniri paralele.

Prima dintre aceste nemulțumiri vorbește de o tentativa de a forța sau de a impune președintelui și Biroului Executiv teritorial organizarea unei ședințe extraordinare a CMS. Această tentativă, reclamă prof.dr. Sorin Andrian, s-ar fi realizat în mod ilegal prin înregistrarea la secretariatul instituției a unor documente în care apar numele consilierilor CMS, ca și cum ar fi asumate de aceștia, fără a fi însă semnate în vreun fel, olograf sau electronic.

„Tentativa s-a realizat și prin dezinformarea sau informarea insuficientă a unor colegi din Consiliu cu privire la cine organizează și în ce cadru legal va avea loc acea ședință. În scurt timp, realizând că au fost victime ale relei intenții a grupului de inițiativă de a organiza în afara cadrului legal o ședință extraordinară, mai mulți consilieri și-a retras acordul obținut prin mijloace lipsite de bună credință astfel încât cvorumul legal nu a fost îndeplinit. Inițial, având încredere în colegii, am convocat ședința respectivă a cărei organizare ulterior s-a dovedit însă că nu întrunește condițiile legale”, a precizat prof.dr. Sorin Andrian.

Acesta mai invocă în scrisoarea sa de demisie, pe care o prezentăm aici integral, că mai mulți directori de departament din cadrul CMS au refuzat să transmită Biroului Executiv al colegiului programul de lucru, modul de desfășurare al ședințelor și rezultatul acestora. Mai mult, președintele CMS reclamă și faptul că la mai multe acțiuni desfășurate de către colegiu a avut loc un absenteism în masă a membrilor – doar 2-3 au fost prezenți la evenimentele organizate din noiembrie și până acum.

„Acțiuni vecine cu intenția de sabotare a unor solicitări ale președintelui de către unii colegi din Consiliu, fie prin întârziere, mai mult de o lună, sau chiar prin refuz de a le duce la îndeplinire. Desfășurarea unor întâlniri informale în diferite locații doar între anumiți membri ai Consiliului care au vizat organizarea unor acțiuni paralele cu cele ale Colegiului, care nu au fost discutate în ședințele de Consiliu sau BEX, ceea ce denotă din punctul meu de vedere dorința de segregare / divizare a Consiliului, fapt inacceptabil și ireconciliabil”, a mai scris prof.dr. Sorin Andrian.

El mai acuză și faptul că un comunicat de-al său către membrii CMS a fost modificat intenționat de către un membru al Biroului Executiv al CMS, „fiind instaurată o stare de anarhie”. În încheiere, el susține că nu mai poate continua activitatea în asemenea condiții, din aceste motive înaintându-și demisia.

Comentarii