Se anunţă un sfârşit de săptămână sângeros pentru locuitorii Kievului

joi, 10 martie 2022, 11:44
1 MIN
 Se anunţă un sfârşit de săptămână sângeros pentru locuitorii Kievului

Forţele ruse au încercuit Kievul din est, nord-vest şi vest, dar la 9 martie – la mai bine de două săptămâni de la debutul invaziei în Ucraina – încă se amânase asaltul asupra capitalei ucrainene. Informaţiile occidentale arată că se aşteaptă mai multe provizii de trupe şi muniţie, pentru că pierderile forţelor ruse sunt considerabile. Iar în weekend se aşteaptă un atac decisiv al trupelor ruse asupra Kievului, potrivit Debka.

Axa vestică spre Kiev a trecut sub controlul forţelor aparţinând liderului cecen Ramazan Kadîrov, formaţiunilor de securitate internă a Rusiei – Rosgvardia şi armatei private Liga (fost Grup Wagner).

Moscova a desfăşurat aceşti mercenari în Siria şi Libia. Apariţia lor în acest moment poate indica faptul că ruşii nu au suficientă putere convenţională de luptă pentru a declanşa în cele din urmă asaltul asupra oraşului.

Spre est, luptătorii ucraineni au încetinit rularea coloanei ruse de la Sumi spre capitală. Cu toate acestea, invadatorii îşi întăresc asediul asupra oraşului Hrakiv, în timp ce repoziţionează unităţi pentru a extinde şi a asigura acea coloană.

Două grupuri tactice de batalion ruse (BTG) ale Armatei a 36-a Armate Combinate (CAA) au înaintat spre Bişiv, care este cel mai îndepărtat punct înainte al unităţii ruseşti de a încercui Kievul pe malul vestic şi la aproximativ 50 de kilometri sud-vest de centrul oraşului.

O serie de BTG-uri din elemente de la Armata a 35-a CAA şi de la Brigada Motorizată 36 aparţinând Armatei a 29-a CAA au început operaţiuni ofensive împotriva Ivankiv, care se află la 70 km nord-vest de centrul Kievului.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii