Se apropie Olimpada albă

luni, 10 ianuarie 2022, 02:43
2 MIN
 Se apropie Olimpada albă

 

Concursuri de schi alpin şi de sărituri în week-end

* Sportiva Petra Vlhova, din Slovacia, a câştigat ieri, proba de slalom de la Kranjska Gora (Slovenia), contând pentru Cupa Mondială de schi alpin, fiind cronometrată după două manşe cu timpul de 1:44, 29. Vlhova, care şi-a trecut în cont a cincea victorie în şase curse în acest sezon, le-a devansat pe elveţianca Wendy Holdener, cu 0,23 s şi suedeza Anna Swenn Larsson, cu 1:06. Americanca Mikaela Shiffrin, liderul clasamentului general, nu a terminat cursa şi îşi menţine un avans de 35 pct în faşa lui Vlhova, deţinătoarea „Globului de Cristal”.

Sâmbătă a avut loc un alt concurs în staţiunea slovenă, dar de slalom uriaş. Victorioasă a fost suedeza Sara Hector, cronometrată după două manşe cu timpul cumulat de 2:15,79. Hector, care a obţinut a doua victorie din acest sezon la slalom uriaş, a devansat-o cu 0.96 s pe franţuzoaica Tessa Worley şi cu 1:32pe italianca Marta Bassino. Mikaela Shiffrin s-a clasat tot pe locul VII, la 2:05.

Pentru băieţi, la Adelboden (Elveţia) au fost în week-end, deasemenea, un slalom uriaş şi un slalom. „Uriaşul” de sâmbătă a fost câştigat de liderul Cupei Mondiale,elveţianul Marco Odermantt (2:34,45) – al patrulea succes din această probă în ediţia curentă – urmat de austriacul Manuel Feller (la 0,48 s) şi francezul Alexis Pinturault (la 0,54 s). Ieri, a fost rândul slalomului („special”cum i se spunea mai demult), probă la care Odermatt nu participă. A câştigat austriacul Johannes Strolz (1:50,05),urmat de Manuel Feller (la 17 s) şi germanul Lino Strasser (la 29 s). Odermatt conduce în continuare în clasamentul „Globului de Cristal” cu un avans de 376 puncte în faţa norvegianului Aleksander Aamodt Kilde.

*În acest week-end, staţiunea austriacă Bischofshoffen, gazda ocazională a două etape din „Turneul celor patru trambuline”, a organizat două noi concursuri de Cupa Mondială,unul individual şi unul pe echipe. În cel individual s-a impus norvegianul Marius Lindvik, care l-a devansat cu patru puncte pe compatriotul său Halvor Granerud.Pe locul III s-a clasat Jan Hörl (Austria), în timp ce japonezul Ryoyu Kobayashi a fost abia pe IV. Concursul pe echipe a fost câştigat de echipa Austriei (Jan Hörl, Manuel Fettner,Philipp Aschenwald, Daniel Huber) cu 1015,5 puncte, urmată de Japonia (1006, 4) şi Norvegia (1006,2).

 

Comentarii