Se pregăteşte închiderea a 10 centre. Ieşeni din străinătate se interesează dacă pot veni aici să se vaccineze

Ritmul de vaccinare cu prima doză scade dramatic în judeţ. Ce măsuri intenţionează să ia DSP?

joi, 24 iunie 2021, 01:50
2 MIN
 Se pregăteşte închiderea a 10 centre. Ieşeni din străinătate se interesează dacă pot veni aici să se vaccineze

Campania de vaccinare la Iaşi bate pasul pe loc. Mai mult chiar, din lipsă de pacienţi, céntrele de vaccinare încep să-şi suspende activitatea. Pe data de 22 iunie au fost vaccinate 1.268 de persoane, la fel ca în ziua precedentă. Dintre persoanele vaccinate, 629 de persoane au primit doza I şi 639 de persoane au primit doza a II-a. 

Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de faţă au fost efectuate 9.004 de vaccinari, 365 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore.

”O ştire care pare surprinzătoare în Iaşi s-au în ţară este faptul că cetăţeni români, care locuiesc în alte ţări, în Vestul Europei sau dincolo de ocean, în Canada, se interesează dacă pot veni să se vaccineze la noi, pentru că acolo listele de aşteptare se întind pe luni de zile. La noi, în schimb, ne rugăm de cetăţeni să vină să se vaccineze. Este o problemă care vine, cred, de la educaţia sanitară, de la educaţie în general, şi de la lipsa de conştientizare a faptului că, în condiţiile în care un ne vom vaccina, sfârşitul pandemiei nu va fi foarte fericit pentru noi şi nu va fi foarte aproape”, a declarat Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Până în acest moment, la Iaşi nu există situaţii în care dozele de vaccinuri să expire, dar, spun oficialii, nu mai este prea mult până acolo. “La centrele de vaccinare unde nu există doritori, le suspendăm activitatea pentru o perioadă de timp, până când adresabilitatea va creşte. Încercăm tot felul de modalităţi pentru a atrage populaţia să vină să se vaccineze. Deocamdată nu am suspendat activitatea la niciun centru, pentru că este vorba despre administrarea celei de-a doua doze, care se termină pe 28-30 iunie, dar sunt vreo 10 centre care după această dată îşi vor suspenda activitatea. Echipele de acolo, dacă vor dori, vor putea deveni echipe mobile, care să meargă să vaccineze în zone greu accesibile”, a mai adăugat Vasile Cepoi. 

 

 

Comentarii