Şedinţa coaliţiei, suspendată după 3 ore de discuţii. Liderii merg să discute cu Iohannis

marți, 07 decembrie 2021, 18:46
1 MIN
 Şedinţa coaliţiei, suspendată după 3 ore de discuţii. Liderii merg să discute cu Iohannis

Şedinţa coaliţiei de guvernare a fost suspendată, marţi, după trei ore de discuţii, iar liderii partidelor sau premierul nu au făcut declaraţii. Surse politice au declarat că reprezentanţii coaliţiei ar urma să discute cu preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat că întrunirea se va relua la ora 20.00. Potrivit unor surse politice, la şedinţa care a început la ora 15.00, s-a discutat despre taxa de 1 la sută pentru companiile mari, despre certificatul verde, despre împărţirea prefecturilor şi despre bugetul pentru 2022 care se doreşte a fi adoptat până în 23 decembrie. 

Surse politice afirmă că reprezentanţii coaliţiei ar urma să discute cu preşedintele Klaus Iohannis, dat fiind faptul că sunt divergenţe majore atât în ceea ce priveşte proiectul de buget, cât şi împărţirea posturilor de prefect.

De asemenea, se va discuta din nou despre taxa de 1 la suta pentru companiile mari. Potrivit surselor citate, premierul Nicolae Ciucă nu vrea ca aceasta să fie prinsă în bugetul pentru 2022, nefiind în Programul de guvernare, dar premierul este dispus să asculte argumentele PSD pe acest subiect. 

De asemenea, se va discuta din nou despre certificatul verde. Propunerea ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, ca certificatul verde să fie implementat în funcţie de incidenţă nu a fost dezbătută până acum în coaliţie. 

Un alt subiect important este bugetul pentru anul viitor, pe care premierul l-ar vrea adoptat până în 23 decembrie. 

Comentarii