Simona Halep nevoită să plătească câteva zeci de mii de euro după ce a fost prinsă dopată

luni, 31 octombrie 2022, 17:30
1 MIN
 Simona Halep nevoită să plătească câteva zeci de mii de euro după ce a fost prinsă dopată

Simona Halep a câştigat zeci de milioane din tenis, dar o parte vor trebui înapoiaţi după ce a fost prinsă dopată. Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanţă numită roxadustat. 

Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist. Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care creşte producţia endogenă de eritropoietină şi stimulează producţia de hemoglobină şi de globule roşii.

Halep a fost suspendată de Federaţia de Tenis şi riscă o suspendare finală de 4 ani. Paradoxal, Halep nu va pierde foarte mulţi bani după ce a fost prinsă dopată pentru că a jucat prost. Distincţiile şi premiile în bani nu se confiscă retroactiv. Halep va pierde, astfel, doar cei 80.000 de dolari obţinuţi după eliminarea în primul tur al US Open.

Potrivit cutumelor, un sportiv prins dopat pierde premiile şi distincţiile anterioare momentului în care a dat testul doping. După US Opne, Halep a anunţat că nu mai participă la niciun turneu de tenis în 2022.

Cititi mai multe pe newsweek.ro

 

 

Comentarii