Soldaţii ruşi dezertează în masă în Zaporojie

miercuri, 28 decembrie 2022, 23:35
1 MIN
 Soldaţii ruşi dezertează în masă în Zaporojie

Ocupanţii ruşi recurg adesea la dezertare şi îşi părăsesc posturile de pe câmpul de luptă. Peste 200 de soldaţi ruşi sunt căutaţi în teritoriile ocupate din regiunea Zaporojie, spune Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei pe Facebook, relatează Ukrainska Pravda. „Trupele ruse şi mercenarii forţelor de ocupaţie îşi părăsesc în masă posturile din teritoriile ocupate temporar din regiunea Zaporijie. Unităţi separate ale Rosgvardia au fost trimise în oraşul Prîmorsk pentru a efectua operaţiuni de căutare. Datele preliminare indică faptul că sunt căutaţi peste 200 de oameni.”

În plus, Statul Major General a confirmat distrugerea unui sistem de rachete antiaeriene S300, a opt piese de echipament militar de diferite tipuri şi a unui depozit de muniţii în Zaporojie în zilele precedente. De asemenea, Statul Major a raportat că peste 150 de militari ruşi au fost răniţi.

În octombrie, o convorbire interceptată de Serviciul de Securitate al Ucrainei între un recrut rus şi soţia sa arată modul de organizare a liniilor trupelor Rusiei pe front şi cum funcţionează „trupele-barieră” care trebuie să împuşte deţinuţii recrutaţi dacă încearcă să fugă.

Potrivit interceptării, deţinuţii recrutaţi sunt împuşcaţi de către recruţii începători, iar aceştia, la rândul lor, sunt împuşcaţi de trupele obişnuite.

„Condamnaţii au fost aduşi aici dintr-o închisoare. Au fost conduşi undeva mai înainte. Şi suntem aici ca trupe de barieră: dacă cineva fuge înapoi, îi eliminăm. Aşa se procedează aici: adică noi suntem pe a doua linie aici, păzim pe prima, iar în spatele nostru mai este o linie. Nici acolo nu poţi fugi. Este imposibil să scăpăm – ai noştri ne vor împuşca…”, spune recrutul rus.

Cititi mai multe detalii pe hotnews.ro

Comentarii