Spitalul de Recuperare a pregătit 20 de paturi pentru bolnavii de COVID

vineri, 31 iulie 2020, 01:50
1 MIN
 Spitalul de Recuperare a pregătit 20 de paturi pentru bolnavii de COVID

Începând de zilele acestea şi Spitalul de Recuperare din Iaşi a devenit spital suport COVID, fiind pregătite astfel 20 de paturi pentru a primi pacienţi confirmaţi pozitiv cu coronavirus.

Acest lucru este menţionat în Ordinul nr. 1.343 din 28 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19.

„Spitalul nostru va intra în circuit când toate celelalte spitale vor fi pline. Cele 20 de paturi vor fi într-o clădire separată de corpul principal pe care o aveam amenajată pentru arhivă, sunt suficiente încăperi încât putem găzdui toate aceste paturi. Referitor la personalul medical care se va ocupa de aceşti pacienţi, vom avea transferat un medic de la Spitalul de Boli Infecţioase, iar personalul mediu şi de îngrijire va fi cel de la noi din spital”, a explicat dr. Doru Baltag, director medical al Spitalului de Recuperare.

Aici însă nu vor ajunge cazurile grave, ci doar formele medii şi uşoare, unitatea medicală având doar compartimentele de Anestezie şi Terapie Intensivă de pe secţiile ORL şi Ortopedie, care însă sunt ocupate cu patologia spitalului. Astfel, conform ordinului, la nivelul judeţului Iaşi spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitivi sau suspecţi sunt: Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul Clinic CFR, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Iacob Czihac” şi Spitalul de Recuperare. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial al României pe 29 iulie. 

Comentarii