Spitalul Militar şi Arcadia, pe lista instituţiilor care organizează rezidenţiat

miercuri, 08 ianuarie 2020, 02:59
2 MIN
 Spitalul Militar şi Arcadia, pe lista instituţiilor care organizează rezidenţiat

Două spitale din Iaşi au fost incluse pe lista celor care vor organiza programe de rezidenţiat în acest an. Este vorba despre Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „dr. Iacob Czihac“ şi Spitalul Arcadia. Potrivit ordinului trimis de Ministerul Sănătăţii, unităţile medicale care doreau să organizeze stagii pentru rezidenţi trebuiau să-şi depună dosarul până pe 6 ianuarie la direcţile de sănătate publică.

„Doar două spitale şi-au depus documentaţia. Este vorba despre Spitalul Militar şi Arcadia, care vor scoate locuri pentru câte cinci specializări la medicină internă şi chirurgie“, a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iaşi.

În ordin se menţionează că „pregătirea în rezidenţiat se va putea desfăşura şi în cadrul unităţilor sanitare private şi în instituţiile de învăţământ superior particulare acreditate, care au în structură programe de studii universitare de licenţă în domeniul medicină, medicină dentară, farmacie, în condiţiile îndeplinirii de către acestea a criteriilor şi condiţiilor de pregătire în rezidenţiat“.

Potrivit ordinului, toţi absolvenţii universităţilor de medicină care au obţinut la concurs peste 60% din punctajul pe domeniu, vor intra în pregătire. Unităţile sanitare, altele decât cele existente până acum, vor putea efectua pregătirea în rezidenţiat, începând cu data de 1 februarie numai după asumarea îndeplinirii tuturor criteriilor necesare acreditării.

Comentarii