Sporuri de şase milioane de lei la Autoritatea Sanitar Veterinară doar în 2023

miercuri, 29 noiembrie 2023, 22:23
1 MIN
 Sporuri de şase milioane de lei la Autoritatea Sanitar Veterinară doar în 2023

6.000.000 lei sunt sporurile la Autoritatea Sanitar Veterinară doar în 2023. Directorii sunt cei care iau sporuri de 4.000 lei pe lună, deşi sănătatea lor nu le este pusă în pericol, aşa cum pretind în documente oficiale, obţinute de Newsweek România. 

Cele mai mari sporuri pentru condiţii grele de muncă le iau, aşa cum se întâmplă în tot sistemul bugetar, directorii şi şefii, deşi aceştia beneficiază de cele mai bune condiţii de muncă. Aşa cum reiese din documentul de mai jos, secretarul A.N.S.V.S.A beneficiază de un spor pentru condiţii vătămătoare de muncă, colosal, de 4.500 lei pe lună (30% din salariu). Este poate cel mai mare astfel de spor acordat în sistemul bugetar românesc.

Directorii şi şefii iau acelaşi spor, pentru că muncesc în condiţii grele, de 3.700 – 4.000 lei. Într-un răspuns exclusiv pentru Newsweek România, A.N.V.S.A.S. susţine că „acordă aceste sporuri pentru condiţii vătămătoare de muncă deoarece implică risc de îmbolnăvire sau contagiune directă sau indirectă, respectiv riscuri asociate, datorate condiţiilor specifice de desfăşurare a activităţii”. Este vorba de un spor de 30% din salariu.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

Comentarii