Spre ce zări roşii şi nămoloase o va apuca orfanul Habarnagiu

joi, 16 iulie 2020, 01:50
3 MIN
 Spre ce zări roşii şi nămoloase o va apuca orfanul Habarnagiu

Să începem azi cu una tare de prin părţile moi ale palatului cel roznovan, stimaţi telespectatori. 

Da, aşa este, aţi ghicit: este vorba de vicele Habarnagiu, despre care auzim că trăieşte o mare dramă după ce şeful şi amicul de şmenuri şi şpriţuri Peni Hill l-a abandonbat în şanţ după chermeza acestuia cu liberalii, unde s-a dus dar nu l-a luat şi pe el.

Ca urmare, zice-se că Habarnagiu a rămas total pe dinafară, şi până la urmă s-a dus cu căciula-n mână la fostul dipotat Jakob Ban, şef pe Iaşi la Pro Ponta, cel care de altfel l-a tras în politică, în tinereţe. Iar mai nou, ca să fie primit, cică Jakob Ban l-a trimis până una sau alta să plătească din buzunar bani ca să facă imnul partidului. Că doar nu poţi intra în campanie fără imn, vă daţi seama.

Sursele amicului Archibald Tănase mai zic că la treaba asta s-a băgat bătrânul edec roşu Bordei la Anu, un securilă bătrân ajuns şefuleţ la orchestra giudeţului, care-i apropiat sufleteşte de băieţii cu ochi albaştri. Apropo, nea Măricele, iaca ce fac oamenii matale în timpul serviciului: compun imnuri pentru adversari!A, şi încă una, ca să nu uităm: Habarnagiu zice-se că inclusiv postărilepe Feisbuc şi le sponsorizează din buzunarul lui, nu ca pe vremuri, din ale noastre.Ehh, greu…

Iaca şi aripa tilicarilor de pe Bahlui!

Dacă tot vorbim de tilicarii lui Peni Hill, haideţi să vă mai spunem una scurtă dar vioaie despre scafandrul lui Jiji, futboliorul ce era trimis de şef să verifice saltelele pe care se tologea amanta cu alţii pe la pensiuni, în ţară sau chiar străinătate. Ne spune un amic căci, din ce spuneam ieri, se putea deduce la o lectură grăbită şi că acest personagiu penibil chiar ar fi în legături cu SIE.

Nu, băbăeţ: poate n-am fost clari, dar el cu asta doar se laudă, la şptiţuri, când în realitate nu e decât turnător la alt grangure (despre care om vorbi noi aicea curând), care, tot aşa, se laudă că e acoperit la şpioni. Ce să şpionezi la Iaşi împotriva puterilor străine, băbăeţ, altceva decât amante trecute şi filfizofi veştezi precum scăfăndrelul? Ce naiba…

Marea reformă de la partidoi

Una venită cu acceleratul de astănoapte de la Bucale, direct la închidferea ediţiei, stimaţi telespectatori: cică marea reformă a PSD va veni după alegerile locale din septembrie. Iar aceasta va consta, atenţiune-atenţiune, în marea schimbare de nume a partidoiului. Ohohoo: tare reforma!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii