SURSE: Liberalii încă nu au renunțat de tot la USR. Se tem că o alianță cu PSD ar rupe partidul

vineri, 05 noiembrie 2021, 15:44
2 MIN
 SURSE: Liberalii încă nu au renunțat de tot la USR. Se tem că o alianță cu PSD ar rupe partidul

Perspectiva unei alianțe de guvernare cu PSD nu este agreată de toți liderii liberali. Cei care militează pentru refacerea coaliției cu USR se tem că o colaborare cu PSD ar duce la scindarea PNL.

PNL este foarte aproape de a intra într-o alianță de guvernare cu PSD, în condițiile în care tot mai mulți liberali sunt nemulțumiți că partidul nu iese din blocajul în care a intrat de două luni, susțin surse Newsweek România.

Interimatul prelungit în care se află Guvernul înseamnă că nu pot fi emise ordonanțe de urgență și nici inițiate proiecte de lege, ceea ce are ca efect faptul că sunt blocați și banii publici care ar fi trebuit să meargă în teritoriu. De asemenea, România așteaptă primele 3,7 miliarde de euro din Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

Declarațiile publice făcute de către Florin Cîțu și președintele PSD Marcel Ciolacu par, de asemenea, să indice că viitoarea colaborare e ca și rezolvată.

Însă există două obstacole în calea realizării acestei coaliții de conjuctură.

Primul este reprezentat chiar de către Florin Cîțu. Președintele PNL nu acceptă altă funcție decât cea de premier. Doar că PSD a declarat deja că va veni, la rândul său, cu o propunere proprie de premier și, având în vedere că este partidul cu cei mai mulți parlamentari (157), această poziție i s-ar cuveni într-o viitoare guvernare.

„Ne-am blocat la Cîțu. Pur și simplu nu există o cale de a-l mulțumi. Simte că dacă pierde funcția de premier, va rămâne fără putere de negociere în partid”, au explicat surse din PNL.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

 

Comentarii