Târg de job-uri pentru românii care vor să se întoarcă în ţară

marți, 23 august 2022, 01:50
1 MIN
 Târg de job-uri pentru românii care vor să se întoarcă în ţară

Primăria va organiza, vineri, un târg de locuri de muncă pentru diaspora. Evenimentul se va desfăşura pe pietonalul Ştefan cel Mare în intervalul orar 11.00 – 16.00 şi are ca scop informarea românilor din diaspora asupra oportunităţilor de angajare pe piaţa muncii ieşene şi posibilităţilor de relocare la Iaşi.

Municipalitatea organizează evenimentul în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

„Cetăţenii români din diaspora care doresc să se reîntoarcă acasă şi să devină persoane active pe piaţa muncii vor avea oportunitatea de a interacţiona direct cu potenţiali angajatori ieşeni sau de a primi informaţiile prin intermediul familiilor, prietenilor sau reprezentanţilor AJOFM Iaşi şi ai Biroului Diaspora din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi”, se precizează într-un comunicat al municipalităţii ieşene.

Conform reprezentanţilor instituţiei, Biroul Diaspora transmite săptămânal oferta locurilor de muncă puse la dispoziţie de AJOFM Iaşi către oficiile diplomatice şi consulare, centrele consulare, asociaţiile româneşti din diaspora şi mass-media de limba română din afara graniţelor.

Comentarii