De Business

Punem punctul pe știi

Târgul locurilor de muncă pentru refugiații ucraineni de la Iași, primul organizat în țară – FOTO

joi, 08 septembrie 2022, 10:10
1 MIN

Astăzi are loc târgul locurilor de muncă pentru ucraineni, la Casa de Cultură a Studenților. Evenimentul a început la ora 10 și au fost prezenți deja zeci de refugiați. La târg participă 15  firme, printre care și Amazon, Conest, dar și Carrefour. 

Organizatorii târgului locurilor de muncă sunt Asociaţia WORLDSTREET, Fundaţia ICAR, Asociaţia SOCIALITERA, iar parteneri – Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași,Primăria Iaşi, Casa Studenţilor Iaşi şi Ziarul de Iași.

Fundația Comunitară Iași –  pune la dispoziție chituri cu produse de igienă pentru ucraineni;

Asociația WORLDSTREET oferă ucrainenilor pliante cu informații despre dreptul la azil și la un loc de muncă achiziționate cu fonduri de la Primăria Iași, prin Legea 350/2005 privind regimul finanțărilor din fonduri publice alocate pentru activități non profit de interes general;

Fundația ICAR oferă consiliere în vederea angajării și posibilitatea înscrierii în programul de orientare vocațională pentru întocmirea CV-ului și prezentarea la un interviu de angajare și vor distribui kit uri de igienă pentru participanți;

Asociația Socialitera oferă informații privind înscrierea în sistemul de învățămând românesc și despre formarea profesională prin cursuri de pregătire pentru ucraineni.

Comentarii