Teatrul Naţional participă cu două spectacole la Festivalul de la Sibiu

joi, 12 august 2021, 01:49
1 MIN
 Teatrul Naţional participă cu două spectacole la Festivalul de la Sibiu

Două spectacole ale Teatrului Naţional din Iaşi au fost invitate la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Astfel, producţiile "Plugarul şi Moartea", montată de Silviu Purcărete, şi "Oraşul cu fete sărace", regizată de Radu Afrim, vor fi prezente la Sibiu la cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru. Potrivit reprezentanţilor Naţionalului ieşean, invitaţia a fost lansată de organizatorului acestui eveniment, Teatrul Naţional "Radu Stanca".

Spectacolul "Plugarul şi Moartea" de Johannes von Tepl va avea loc pe 20 august, de la ora 18.00, la Centrul Cultural "Ion Besoiu", iar reprezentaţia va fi transmisă şi live, în mediul online.

"Plugarul şi Moartea" este realizat în regia şi dramatizarea lui Silviu Purcărete, scenografia este semnată de Dragoş Buhagiar, muzica originală de Vasile Şirli, partea de video design aparţine lui Andrei Cozlac, asistenţa de regie este semnată de Radu Ghilaş, asistent scenografie este Vladimir Iuganu, iar partea de filmări chroma este semnată de Alexandru Condurache.

Din distribuţie fac parte nume precum Călin Chirilă, Diana Chirilă, Petronela Grigorescu sau Irina Răduţu Codreanu, dar şi alţi actori ieşeni importanţi. "Oraşul cu fete sărace" după Radu Tudoran se va juca pe 29 august, de la ora 19.00, la Fabrica de Cultură IACM Construcţii SA.

Spectacolul va fi difuzat online, pe 28 august, de la ora 21.00, şi pe 29 august de la ora 9.00. Regia, scenariul şi universul sonor sunt semnate de Radu Afrim, scenografia de Cosmin Florea, aranjament vocal, pregătire muzicală, pian de Diana Roman, iar asistenţa de regie este asigurată de Alexandra Vieru.

Din distribuţie fac parte actori precum Ada Lupu, Puşa Darie, Cosmin Maxim, Ionuţ Cornilă sau Dumitru Năstruşnicu. Cele două spectacole vor putea fi văzute din toamnă şi la Iaşi, în noua stagiune. 

Comentarii