De Business

Punem punctul pe știi

Termenul final de depunere a Declarației unice 2023

luni, 15 mai 2023, 11:39
2 MIN
 Termenul final de depunere a Declarației unice 2023

Termenul pentru depunerea Declarației unice 2023 este data de 25 mai 2023, inclusiv.

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. 

Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate. 
Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice poate fi corectată de contribuabili din proprie iniţiativă, ori de câte ori informaţiile actuale nu corespund celor din declaraţia depusă anterior, prin depunerea unei declaraţii rectificative în condiţiile prevăzute de Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

Recomandăm ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:
– prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual" (SPV);
-pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, formularul poate fi depus și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz).
Informaţii suplimentare se pot obţine accesând portalul www.anaf.ro, telefonic, la Serviciul central de asistență contribuabili – Contact Center, la numărul de telefon 031.403.91.60 sau de la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale.

Comentarii