Tesla a avut 5 fondatori. Cine sunt ceilalți și de ce doar Elon Musk este atât de celebru

vineri, 19 noiembrie 2021, 10:50
2 MIN
 Tesla a avut 5 fondatori. Cine sunt ceilalți și de ce doar Elon Musk este atât de celebru

Dintre fondatorii Tesla, cei mai cunoscuți sunt Elon Musk și JB Straubel. În afară de ei, însă, au mai existat alți trei oameni care au pus umărul la înființarea companiei.

Recent, Tesla a devenit prima companie de automotive din istorie care să ajungă la evaluarea fabuloasă de un trilion de dolari. Deși ea a fost lansată acum mai bine de 15 ani, nu toți cei care au prezentat-o atunci lumii au rămas asociați cu brandul până în zilele noastre.

Primul CEO al Tesla, Martin Eberhard, și un alt director de la începuturile companiei, Marc Tarpenning, sunt primii doi acționari originali, însă niciunul dintre ei nu a păstrat acțiunile Tesla suficient de mult timp încât să ajungă la statutul de miliardari. Totuși, contribuția lui Musk a fost una semnificativă și este cel care a dus compania la evaluarea pe care o are astăzi. Proporțional cu rolul său, valoarea lui Musk crește continuu, odată cu cea a companiei, pentru că primește de patru ori pe an acțiuni în loc de salariu, iar ele valorează miliarde de dolari.

Ceilalți, însă, nu au procedat la fel, iar acesta este principalul motiv pentru care nici nu au ajuns să fie atât de bogați și celebri precum Elon Musk. Eberhard, de exemplu, spune că și-a vândut cea mai mare parte din acțiuni cu mult timp în urmă. De fapt, între cei doi a existat și un proces și mai multe discuții în instanță până când au ajuns la o înțelegere amiabilă. Printre termeni se numără și faptul că Ian Wright și un alt director de la începuturile companiei au fost recunoscuți drept cofondatori.

Aflați amănunte de pe yoda.ro.

Comentarii